x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul de Externe Odobescu şi omologul său chilian, mesaje de compasiune pentru victimele exploziilor de la Crevedia

Ministrul de Externe Odobescu şi omologul său chilian, mesaje de compasiune pentru victimele exploziilor de la Crevedia

de Redacția Jurnalul    |    28 Aug 2023   •   14:15
Ministrul de Externe Odobescu şi omologul său chilian, mesaje de compasiune pentru victimele exploziilor de la Crevedia
Sursa foto: Hepta

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, şi omologul său chilian, Alberto van Klaveren Stork, au transmis, luni, mesaje de compasiune pentru apropiaţii celor care au murit în urma exploziilor de la Crevedia şi pentru cei care au fost răniţi.

Cei doi oficiali au susţinut o declaraţie de presă comună, Alberto van Klaveren Stork fiind invitat special al Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, care începe marţi.

"Încep prin a transmite condoleanţe familiilor celor decedaţi în explozia de la Crevedia şi urări de însănătoşire grabnică celor răniţi. Gândurile noastre se îndreaptă către aceştia şi familiile acestora, în aceste momente dificile. Vreau, de asemenea, să mulţumesc tuturor partenerilor noştri care au preluat pacienţi din România, în cadrul mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene - Belgia, Italia, Austria, Germania şi Norvegia, dar şi altor parteneri care şi-au manifestat deschiderea de a ne sprijini", a spus Luminiţa Odobescu.

La rândul său, Alberto van Klaveren Stork şi-a început intervenţia cu un mesaj asemănător. "Permiteţi-mi să transmit condoleanţe din partea Guvernului chilian pentru tragedie (...) şi ne exprimăm cele mai sincere urări ca acei curajoşi salvatori răniţi în accident se vor însănătoşi", a declarat el.

×
Subiecte în articol: odobescu chilian crevedia