x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Olt: Fonduri europene de 16,5 milioane de euro pentru modernizarea a 46 kilometri de drum judeţean

Olt: Fonduri europene de 16,5 milioane de euro pentru modernizarea a 46 kilometri de drum judeţean

18 Apr 2019   •   22:10
Olt: Fonduri europene de 16,5 milioane de euro pentru modernizarea a 46 kilometri de drum judeţean

Drumul judeţean 642 Stoeneşti - Giuvărăşti va fi reabilitat pe o distanţă de 46,12 kilometri printr-un proiect cu finanţare europeană nerambursabilă de 16,5 milioane de euro, al cărui contract de finanţare a fost semnat joi, la Slatina, de către preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu şi directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu. 

Valoarea totală a proiectului semnat joi este de 81,9 milioane lei, din care 75,5 milioane lei (aproximativ 16,5 milioane euro) reprezintă finanţare nerambursabilă prin POR (Strategia Dunării). Pe DJ 642 Stoeneşti-Giuvărăşti se va reabilita carosabilul, se vor amenaja intersecţiile, staţii de autobuz şi parcări, se vor amplasa dispozitive de scurgere şi evacuare a apelor pluviale. 

Oprescu a anunţat că acesta este al doilea drum judeţean care va beneficia pentru reabilitare şi modernizare de fonduri europene în acest exerciţiu financiar european, iar cele două proiecte vor însemna, la finalul implementării, peste 100 de kilometri de drum judeţean modernizat. 

"CJ Olt a semnat în urmă cu doi ani un proiect pentru DJ 546 , de la Dăneasa la Verguleasa, pentru aproximativ 60 de kilometri, cu valoare de 128 milioane lei, cu care suntem în faza de proiectare. (...) Sunt două drumuri, cu cel pentru care semnăm astăzi contractul, foarte importante, practic reuşim să modernizăm în acest exerciţiu, până în acest moment, peste 100 de kilometri de drum judeţean", a spus preşedintele instituţiei. 

Marius Oprescu a adăugat că un alt proiect pentru drumuri a fost depus la ADR SV Oltenia şi este în faza de evaluare tehnică şi economică, respectiv pentru DJ643 Osica de Jos-Voineasa-Balş, care vizează modernizarea a 25 kilometri de drum judeţean şi are o valoare totală de 56 milioane lei. 

Preşedintele CJ Olt a punctat că anul acesta instituţia va finanţa din bugetul propriu amenajarea a două drumuri în localităţile Bălteni şi Bobiceşti, astfel încât să fie facilitat accesul maşinilor de transport deşeuri la depozitul ecologic de la Bălteni şi la staţia de transfer deşeuri de la Balş. 

Prin PNDL I şi PNDL II au fost asfaltate drumuri judeţene pe o lungime totală de 46 de kilometri, a mai spus Oprescu. CJ Olt are în administrare peste 1.000 de kilometri de drumuri judeţene.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: drum judențean fonduri europene olt