x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Om fără adăpost, ucigaş de animale

Om fără adăpost, ucigaş de animale

06 Ian 2020   •   11:52
Om fără adăpost, ucigaş de animale

Uciderea cu sânge rece a unui căţel de câteva luni, în centrul Capitalei, a stârnit un val de revoltă şi s-au lansat petiţii pentru prinderea şi condamnarea făptaşului. Acesta a fost găsit de poliţişti, ieri, cu ajutorul camerelor video care au surprins imaginile groaznice ale momentului uciderii câinelui. Este un bărbat de 44 de ani, fără adăpost, din judeţul Olt.

 

Bărbatul care a spânzurat un câine de o ţeavă de gaze în apropierea Gării de Nord din Capitală a fost audiat ieri şi reţinut pentru 24 de ore. Tot în cursul zilei de ieri, acesta a fost dus în faţa instanţei, procurorii cerând mandat de arestare preventivă pentru infracţiunea de ucidere a animalelor cu intenţie, pentru care legea prevede pedepse între trei luni şi un an de închisoare sau amendă. La audieri nu a dat nicio explicaţie pentru gestul lui. Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie s-au sesizat din oficiu în acest caz. În perioada rece a anului, un număr mare de persoane fără adăpost comit fapte penale, pentru a ajunge măcar în arest, unde au adăpost, căldură, mâncare şi asistenţă medicală. În cauză s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

 

Printre cele mai aberante decizii judecătoreşti date, în ultimii ani, pentru oamenii străzii care au comis fapte penale, au fost „arestul la domiciliu” şi amendă.

×