x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OMS: Variola maimuței nu este o urgență de sănătate publică internațională, dar trebuie monitorizată

OMS: Variola maimuței nu este o urgență de sănătate publică internațională, dar trebuie monitorizată

26 Iun 2022   •   09:00
OMS: Variola maimuței nu este o urgență de sănătate publică internațională, dar trebuie monitorizată

Organizația Mondială a Sănătății nu a declarat epidemia de variola maimuți o urgență de sănătate publică de interes internațional, dar a spus că dar trebuie monitorizată atent.

OMS a convocat joi o reuniune a comitetului de urgență pentru a discuta despre gravitatea epidemiei de variola maimuței. Rezultatul reuniunii a fost anunțat sâmbătă.

"În general, în raport, ei (comitetul de urgență - n.r.) m-a sfătuit că, în acest moment, evenimentul nu constituie o urgență de sănătate publică de interes internațional, care este cel mai înalt nivel de alertă pe care îl poate emite OMS, dar a recunoscut că însăși convocarea comitetului reflectă îngrijorarea tot mai mare cu privire la răspândirea internațională a variolei maimuțelor", a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în comunicatul publicat sâmbătă, citat de CNN.

Tedros a cerut intensificarea supravegherii variolei maimuței, avertizând că "deși bărbații care au relații sexuale cu bărbați au fost cei mai afectați în aceste noi focare, există, de asemenea, riscuri de boli grave pentru persoanele imunocompromise, femeile însărcinate și copii dacă sunt infectați".

Angajații din sănătate sunt, de asemenea, în pericol dacă nu poartă echipament de protecție personală adecvat, a declarat Tedros.

Săptămâna trecută, Tedros a declarat că "virusul se comportă în mod neobișnuit față de modul în care se comporta în trecut" și că, pe măsură ce mai multe țări sunt afectate, este necesar un răspuns coordonat.

Declarația de sâmbătă a recunoscut "evoluția amenințării la adresa sănătății", pe care OMS o va urmări extrem de atent.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: variola maimutei