x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ONU: Există rapoarte credibile potrivit cărora Rusia a folosit în Ucraina bombe cu dispersie

ONU: Există rapoarte credibile potrivit cărora Rusia a folosit în Ucraina bombe cu dispersie

11 Mar 2022   •   14:31
ONU: Există rapoarte credibile potrivit cărora Rusia a folosit în Ucraina bombe cu dispersie
Sursa foto: Ukrainian President’s Office

Reprezentanții ONU susțin că au rapoarte credibile potrivit cărora Rusia a folosit în războiul din Ucraina bombe cu dispersie. Utilizarea acestora poate constitui crimă de război, anunță cei de la ONU, citați de Sky News.

Biroul pentru drepturile omului din cadrul ONU a anunțat că a primit „rapoarte credibile” privind mai multe cazuri în care forțele ruse au folosit muniție cu dispersie în zonele populate din Ucraina. Utilizarea acestor arme ar putea constitui crime de război, au spus reprezentanții ONU.

„Din cauza efectelor lor extinse, utilizarea muniției cu dispersie în zonele populate este incompatibilă cu principiile dreptului internațional umanitar care guvernează desfășurarea ostilităților. Le reamintim autorităților ruse că atacurile direcționate împotriva civililor și a obiectelor civile, precum și așa-numitele bombardamente zonale în orașe și sate... sunt interzise de dreptul internațional și pot echivala cu crime de război”, a declarat Liz Throssell, purtătorul de cuvânt al biroului ONU.

Bombele cu dispersie au un mecanism care le permite să explodeze de mai multe ori, acoperind astfel zone întinse și făcând pagube însemnate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: onu bombe cu dispersie Rusia Ucraina