x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Predoiu, la ONU: Este momentul să construim un Front Global contra Drogurilor și a Crimei Organizate

Predoiu, la ONU: Este momentul să construim un Front Global contra Drogurilor și a Crimei Organizate

de Redacția Jurnalul    |    20 Mar 2024   •   21:00
Predoiu, la ONU: Este momentul să construim un Front Global contra Drogurilor și a Crimei Organizate
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a participat la sesiunea ONU privind stupefiantele. Este momentul să construim un Front Global contra Drogurilor și a Crimei Organizate, a spus ministrul român după sesiunea ONU.

La întâlnire au participat peste o sută de înalți reprezentanți ai țărilor membre ONU.

„Am participat, alături de peste 100 de reprezentanți la cel mai înalt nivel din statele membre ale Organizației Națiunilor Unite, la o importantă Conferință ONU privind combaterea drogurilor, mai exact la lucrările segmentului ministerial al celei de a 67-a sesiuni a Comisiei ONU privind stupefiantele. De asemenea, am participat în calitate de key note speaker la una dintre cele două mese rotunde la nivel înalt organizate în cadrul conferinței, alături de înalți demnitari din Germania, Slovenia, Ghana, India, România, Chile și SUA. Importanța acestui eveniment a fost marcată și de prezența secretarului de stat american Anthony Blinken, care a susținut un discurs istoric privind combaterea drogurilor la nivel global”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

Ministrul român a susținut două discursuri, în plenul conferinței și în cadrul mesei rotunde, în care și-a expus viziunea cu privire la ceea ce este de făcut la nivel global pentru combaterea drogurilor. De asemenea, demnitarul român a anunțat ce face România, pentru combaterea acestui flagel și a crimei organizate.

Potrivit lui Predoiu, „conferința din 14-15 martie 2024 a reprezentant un moment cheie al politicii internaționale privind combaterea drogurilor, poate chiar un moment istoric, pentru că ar putea fi un punct de start într-o reacție globală a statelor naționale mai viguroasă și mai coordonată pentru combaterea drogurilor, prevenția fenomenului, dar și pentru protecția, îngrijirea și recuperarea persoanelor dependente de droguri”.

„Este un moment în care trebuie construit un Front Global contra Drogurilor și a Crimei Organizate. Discutăm de un fenomen care s-a transformat în industrie globală, o industrie a degradării umane și a morții, un atac la adresa întregii umanități. Această industrie diabolică a cuprins în ghearele sale sute de milioane de oameni și stoarce economiile statelor naționale de zeci de miliarde de euro anual”, a precizat Cătălin Predoiu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: onu stupefiante predoiu