x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OPEC amână pentru 24 octombrie întâlnirea pe marginea crizei

OPEC amână pentru 24 octombrie întâlnirea pe marginea crizei

21 Oct 2008   •   00:00

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi-a amânat pentru 24 octombrie întâlnirea extraordinară programată a avea loc în data de 18  octombrie pe marginea impactului crizei economice pentru piaţa petrolului.



Abdalla Salem El-Badri, Secretarul General al OPEC a anunţat azi că, în urma consultărilor cu preşedintele OPEC, Chakib Khelil, ministrul Energiei şi Minelor din Algeria şi şi cu ceilalţi membri, s-a decis că întâlnirea să aibă loc la sediul OPEC de la Viena în data de 24 octombrie.

Organizaţia este îngrijorată de deteriorarea situaţiei economice şi riscul extinderii contagiunii. Potrivit Forbes, problemele creditelor subprime au creat o undă de şoc în instituţiile financiare mondiale aducând pierderi uriaşe şi escalandând constrângerile de finanţare pentru companii, ceea ce a adâncit şi mai mult criza. Turbulenţele din pieţele financiare s-au extins apoi în multe regiuni ale lumii şi au creat şi mai multe incertitudini în economia mondială ca şi pe alte pieţe.

Dintre acestea, OPEC dorea să discute pe 18 octombrie impactul crizei mondiale asupra pieţei petrolului, pe care Organizaţia o doreşte stabilă.

×
Subiecte în articol: romania