x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OPERAŢIUNEA "NAŞUL": Alţi 60 de angajaţi CFR Călători, duşi la audieri în dosarul şpăgii

OPERAŢIUNEA "NAŞUL": Alţi 60 de angajaţi CFR Călători, duşi la audieri în dosarul şpăgii

30 Oct 2012   •   08:47
OPERAŢIUNEA "NAŞUL": Alţi 60 de angajaţi CFR Călători, duşi la audieri în dosarul şpăgii
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Alţi 60 de angajaţi CFR din mai multe Regionale vor fi audiaţi astăzi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, în dosarul şpăgii de la CFR, informează Antena3. 39 de inspectori şi controlori CFR au fost reţinuţi luni, iar astăzi află dacă vor rămâne după gratii.

Alţi 60 de angajaţi ai CFR de la Bucureşti, Craiova şi Iaşi sunt duşi marţi la audieri. Dintre aceştia, 22 de persoane sunt de la regionala CFR Bucureşti. Aceste persoane au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov în urma mai multor acţiuni ale poliţiei transporturilor, care a organizat mai multe flagrante în ultimul an şi sunt suspectaţi de luare şi dare de mită, asociere în vederea săvârşririi de infracţiuni, precum şi divulgare de informaţii.

Astăzi vor mai fi duşi la Parchet şi 12 angajaţi ai CFR Craiova, conductori şi şefi de tren.

39 de angajaţi CFR au fost aduşi la Tribunalul Braşov în urma propunerii de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ei fac parte din lotul de 43 de angajaţi audiaţi luni, după ce în 25 octombrie a fost audiat primul lot de 81 de persoane. Ulterior, 70 de angajaţi au primit mandate de reţinere, însă Tribunalul Braşov a decis cercetarea acestora în libertate.
Aproximativ 200 de angajaţi ai CFR Călători, printre care controlori şi şefi de tren bănuiţi de luare şi dare de mită, au fost ridicaţi pe 25 octombrie şi duşi la audieri la Braşov.Angajaţii sunt cercetaţi pentru că făceau parte dintr-o reţea care aduna şpaga primită în trenuri de la călători. Alături de controlori, au fost ridicaţi patru directori şi 16 inspectori din CFR.

×