x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu le-a cerut operatorilor să pregătească utilajele pentru deszăpezire

Oprescu le-a cerut operatorilor să pregătească utilajele pentru deszăpezire

29 Oct 2012   •   14:25
Oprescu le-a cerut operatorilor să pregătească utilajele pentru deszăpezire
Sursa foto: Jurnalul National/Oana Pavelescu

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de salubrizare să pregătească utilajele şi materialele antiderapante pentru iarnă.

"Eu am început cu partea sentimentală, aceea de a începe să lucrăm în echipă pentru desfăşurarea normală a începutului sezonului rece în Capitală", a spus Sorin Oprescu, care le-a cerut operatorilor de salubrizare să prezinte stadiul echipării utilajelor pentru sezonul de iarnă.

"I-am rugat pe operatorii de curăţenie, la toate intrările pentru că sunt unele dintre ele care sunt mărginite de blocuri, de-o parte şi de alta, şi acolo nu se fac troiene imediat decât dacă, sigur, e viscol şi nu intervine nimeni. Acolo unde zonele sunt deschise, aşa cum este de exemplu ieşirea din Bucureşti - Berceni - IMGB. Noi am avut probleme astă iarnă, hai să învăţăm din problemele astea şi atunci, pe mai bine de 1,8 km, să montăm parazăpezi, pe o parte şi pe alta a drumului, şi să nu mai fie probleme", a spus Oprescu.

Alte zone vizate unde ar urma să fie montate parazăpezi sunt ieşirea dinspre Chitila, cea dinspre DN 1 spre aeroport şi la intrarea dinspre Militari.
 
"Sarcinile o să le împărţim pe toată durata iernii. Nu o să vă bat la cap cu obiectivele principale pentru că le cunoaşteţi. Să acţionăm la fel cum am acţionat până acum, să ne pregătim, să verificăm pentru partea de sezon rece. Să fim pregătiţi pentru momentele dificile, dacă cantităţile de zăpadă sunt foarte mari", a declarat Oprescu.

Primarul general a solicitat Apa Nova să finalizeze programele de curăţare a gurilor de canal, pregătirea instalaţiilor specifice pentru sezonul de iarnă şi semnalizarea corespunzătoare, îndeosebi pe timpul nopţii, a lucrărilor de intervenţii pe reţea. De asemenea, a cerut să pregătească închiderea lucrărilor pe timp de iarnă, iar cele de pe trotuare să fie bine marcate pentru evitarea accidentelor.

Sorin Oprescu i-a cerut directorului RADET Bucureşti să verifice punctele termice pentru a se evita producerea de avarii care să afecteze livrarea agentului termic către bucureşteni.

"La sfârşitul săptămânii toate manevrele pe care le aveţi de făcut să fie terminate şi să funcţioneze, cu atenţie sporită, la spitale, grădiniţe şi şcoli. Să aveţi structura din ultimii cinci ani, partea de intervenţii să fie bine pusă la punct, pentru ca timpul de reacţie să fie cât mai scurt", a spus Oprescu.

Cât priveşte Administraţia Străzilor, primarul Capitalei a vrut să-i fie prezentat portofoliul străzilor aflate în reparaţie.

"Îl discutăm mâine împreună, pentru a vedea ce se închide pe timpul iernii şi semnalizarea străzilor. Să vedem ce putem închide şi cu ce mai rămânem de semnalizat în perioada când ni se permite să lucrăm. Supravegherea pasajelor şi curăţarea gurilor de scurgere - nu vreau să mai am incidente cum a fost cel de la Unirea, unde praful a obturat scurgerile de canale", a spus edilul-şef.

De asemenea, Sorin Oprescu a solicitat RATB să prezinte stadiul echipării cu cauciucuri de iarnă a autovehiculelor, cu uleiuri şi ceea ce este nevoie pentru pregătirea de iarnă a maşinilor, care este starea de funcţionare a utilajelor care participă la programul de deszăpezire şi pregătirea utilajelor de degajare a liniilor de tramvai, a tot ceea ce înseamnă staţii şi peroane.

×