x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OPRESCU, PENTRU ELCEN/"Să-şi bage minţile-n cap!"

OPRESCU, PENTRU ELCEN/"Să-şi bage minţile-n cap!"

de Monica Andrei Capatos    |    26 Noi 2008   •   00:00

Problema datoriilor istorice ale RADET către ELCEN nu s-a rezolvat încă. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ieri că, până la găsirea unei soluţii efective de reeşalonare a penalităţilor datorate va refuza semnarea acestor plăţi.



"Datoriile RADET către ELCEN sunt de 13.000 de miliarde de lei vechi, din care 8.000 de miliarde de lei sunt penalizări. Dacă nu se va lua o hotărâre dreaptă pentru soluţionarea acestei situaţii, vom continua să plătim nerecunoscând aceste datorii", a spus Oprescu. Ordonanţa Guvernului din 2005 este "total nedreaptă", pentru că prevede ca în 15 zile municipalitatea să achite facturile de utilităţi. Oprescu a arătat că subvenţia acordată de stat pentru plata utilităţilor vine mult mai târziu, fiind astfel depăşite cele 15 zile prevăzute de ordonanţă.
"Până în momentul în care Guvernul nu va trimite pe hârtie modul de reeşalonare a datoriilor, nu voi mai achita penalităţile RADET. ELCEN să-şi bage minţile în cap şi să termine cu ameninţările", a precizat primarul general. Negocierea datoriei istorice pe care RADET o are faţă de ELCEN, moştenită din 1995,  este un alt subiect pe care Executivul trebuie să îl aibă în vedere. Reprezentanţii ELCEN s-au întâlnit ieri şi cu viceprimarul general al Capitalei, Răzvan Murgeanu, însă proiectele au rămas tot la nivel de discuţii. Nu s-a decis nimic, hotărârile privind datoriile RADET urmând a fi luate de Guvern.

×
Subiecte în articol: observator