x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Oprescu sesizează Ministerul Sănătăţii cu privire la tratamentul medical primit în arest

Oprescu sesizează Ministerul Sănătăţii cu privire la tratamentul medical primit în arest

09 Oct 2015   •   10:44
Oprescu sesizează Ministerul Sănătăţii cu privire la tratamentul medical primit în arest
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a trimis o plângere la Ministerul Sănătăţii, în care solicită efectuarea de verificări în legătură cu tratamentul medical pe care îl primeşte în arestul Poliţiei Capitalei.

În plângerea depusă de avocaţii săi, Sorin Oprescu îi cere ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, să verifice dacă îi este respectat dreptul la sănătate, deoarece în arestul Poliţiei Capitalei nu ar avea parte de un tratament medical corespunzător.

De asemenea, el se plânge că nu primeşte o dietă adecvată unei persoane care suferă de diabet.

Plângerea este îndreptată împotriva unui medic de la arestul Poliţiei Capitalei şi a şefului acestei instituţii, pe care îi acuză că nu au întreprins demersuri în vederea respectării indicaţiilor medicilor în cazul lui Oprescu.

Curtea de Apel Bucureşti judecă vineri o contestaţie depusă de Sorin Oprescu la decizia instanţei prin care i-a fost prelungit arestul preventiv cu 30 de zile, în dosarul în care este urmărit penal pentru luare de mită.

Oprescu nu este prezent la proces, deoarece se află internat la Spitalul Fundeni.

Surse medicale au declarat joi pentru AGERPRES că Sorin Oprescu a fost internat în Secţia de Terapie Intensivă a Institutului Oncologic Bucureşti, unde urmează să fie pregătit din punct de vedere medical pentru a i se face, în cursul zilei de vineri, un PET/CT (o investigaţie imagistică foarte concludentă).

În cazul în care PET/CT-ul va arăta că edilul suspendat al Capitalei nu suferă de o afecţiune malignă la plămâni, acesta s-ar putea întoarce în arest în cursul zilei de vineri.

Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, iar de atunci s-a confruntat cu mai multe probleme medicale, el fiind internat patru zile la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supus unor investigaţii amănunţite.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea primarului municipiului Bucureşti, facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi să dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul primarului municipiului Bucureşti, precum şi pentru primar", preciza DNA.

Pe 5 septembrie, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu