x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Opt cămătari din gruparea "Drabi", arestaţi preventiv. Alţi patru au interdicţie de a părăsi ţara

Opt cămătari din gruparea "Drabi", arestaţi preventiv. Alţi patru au interdicţie de a părăsi ţara

01 Noi 2011   •   10:30

Opt membri ai gruparii de camatari 'Drabi' au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, marti, in timp ce alte patru persoane au primit interdictia de a parasi tara, informeaza Mediafax.

Procurorii au retinut, luni, membri ai clanului "Drabi", o grupare de camatari violenti care dadeau imprumuturi si cereau inapoi chiar si de zece ori banii, pentru a-si convinge victimele sa plateasca acestia folosindu-se de adevarate tehnici de teroare.

'Ei sunt cercetati sub aspectul savarsirii unor infractiuni grave, comise cu violenta, in perioada 2007-20011, precum violare de domiciliu, lipsire de libertate in mod ilegal, santaj, distrugere, tentativa de omor, favorizarea infractorului, marturie mincinoasa, fals in inscrisuri oficiale, furt calificat, atat in forma autoratului, cat si a complicitatii si instigarii", scriu procurorii instantei supreme intr-un comunicat de luni noapte.

Potrivit procurorilor Parchetului instantei supreme, membrii gruparii "Drabi" au fost cercetati "in numeroase dosare penale" insa, pentru ca faptele erau gresit incadrate ca infractiuni unice desi ele reprezentau "acte materiale ale unor infractiuni de santaj in forma continuata", dosarele au fost inchise prin "neurmarire penala". Dupa ce primeau NUP-uri, camatarii din clanul "Drabi" isi amenintau in continuare victimele, descurajandu-le sa mai faca plangeri penale.

×