x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Opt noi cazuri de coronavirus în Capitală. Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit noul COVID-19 a ajuns la 25

Opt noi cazuri de coronavirus în Capitală. Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit noul COVID-19 a ajuns la 25

10 Mar 2020   •   15:58
Opt noi cazuri de coronavirus în Capitală. Numărul persoanelor care s-au îmbolnăvit noul COVID-19 a ajuns la 25

Pe lângă cei trei bucureșteni care au fost infectați cu coronavirus, alte cinci cazuri au fost confirmate, marți, numărul total al persoanelor care s-au îmbolnăvit cu acest nou tip de virus ajungând la 25, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

„Sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un număr de 7 cazuri, din București. (3 sunt în legătură cu cazul Gerota, 1 este contact al primului infectat din București, 3 sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie)”, conform unei informări GCS.

Astfel, trei dintre cele opt noi cazuri sunt un bărbat, soția sa care ar fi însărcinată și copilul lor în vârstă de numai trei ani. Cei trei sunt rude ale fostului ofițer MAI, respectiv bărbatul în vârstă de 60 de ani, infectat cu coronavirus, și internat la Spitalul de Urgență 'Profesor Doctor Dimitire Gerota' din București.

Anterior, tot marți, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a scris, pe Facebook, faptul că trei persoane, rudele bărbatului de 60 de ani, bolnav, au fost confirmate cu noul coronavirus.

„Fiul, nora și nepotul domnului de 60 de ani, declarat aseară (luni – n.r.) bolnav de COVID 19. Multă sănătate! Putere medicilor și asistentelor de la Spitalul Victor Babeș”, spune Firea.

 Cele 8 cazuri confirmate cu infecție COVID 19:
Până în prezent, la nivel național, au fost confirmate în total 25 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5 persoane au fost declarate vindecate. 
1.    Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
2.    Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
3.    Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
4.    Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
5.    Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
6.    Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
7.    Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
8.    Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
Grupul de Comunicare Strategică

×
Subiecte în articol: coronavirus