x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Opulenta - Limuzina pentru baronul de Buzau

Opulenta - Limuzina pentru baronul de Buzau

12 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR
Presedintele CJ Buzau, Victor Mocanu, si-a testat ieri la drum lung limuzina de serviciu, achizitionata de curand din banii publici. Mocanu si-a ales pentru serviciu un autoturism asemanator cu cel proprietate personala, pe care il conduce din 1995.

Mocanu face lux pe banii cetatenilor

Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Victor Mocanu (PD), a facut ieri primul sau drum mai lung cu noua sa masina de serviciu, o limuzina neagra, achizitionata de curand din bani publici.
DANA PICIU

MANDRU. Mocanu (stanga) si o limuzina de peste 40.000 de euro luata pe banii contribuabililor
Mocanu s-a urcat in masina si a plecat la Ploiesti, unde si-a petrecut aproape toata ziua, impreuna cu colegul sau de Alianta, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel. Victor Mocanu a precizat ca autoturismul achizitionat recent din banii populatiei a fost facut pe baza planului de investitii aprobat, la inceputul anului 2004, de fosta conducere a CJ Buzau (care a apartinut PSD). Mocanu a acceptat cu aparenta seninatate sa vorbeasca despre noua achizitie. El a spus ca i-au ramas de la PSD, pe langa planul de achizitii, si

1,7 miliarde de lei pentru un autoturism care trebuia sa inlocuiasca "o Dacie depasita din punct de vedere tehnic".

LAMURIRI. Victor Mocanu a mai aratat ca limuzina a fost preferata pentru ca are "un comportament mai bun" si "poate crea o imagine mai buna" institutiei pe care o conduce. Presedintele CJ Buzau are acasa un autoturism din aceeasi marca fabricat in 1995, acest lucru influentandu-l la alegerea limuzinei de serviciu. Mai putin norocosi sunt insa ceilalti angajati ai institutiei conduse de Mocanu. Ei sunt obligati in continuare sa se deplaseze la si in interes de serviciu cu cele cateva masini vechi, romanesti, din parcul auto al CJ Buzau. Buzoienii nu s-au aratat deloc incantati de acest moft al liderului CJ si au aratat ca banii cheltuiti pe masina puteau fi folositi pentru repararea drumurilor, sanatate, copii institutionalizati sau scoaterea urbei din izolarea in care a fost aruncata in ultima vreme.

DOTARI. Pretul CIP al masinii a fost de 39.000 de euro, la care s-au adaugat insa alte sute bune de euro pentru imbunatatiri. Limuzina are tapiterie de piele fina, alba, interior din lemn de nuc, sistem GPRS. Consumul mediu este de 8,3 litri de motorina la suta de kilometri. Pretul total al unui asemenea autoturism de lux poate ajunge la 60.000 de euro.
×
Subiecte în articol: observator mocanu