x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban estimează că aproximativ 700.000 de români vor fi în căutarea unui nou loc de muncă

Orban estimează că aproximativ 700.000 de români vor fi în căutarea unui nou loc de muncă

12 Mai 2020   •   12:19
Orban estimează că aproximativ 700.000 de români vor fi în căutarea unui nou loc de muncă
Sursa foto: Captură video

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, că Guvernul va acorda subvenții pentru reîntoarcerea în activitate a celor aflați în şomaj tehnic. Șeful Guvernului estimează că aproximativ 700.000 de români vor fi în căutarea unui nou loc de muncă.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, marți, că Executivul caută resurse financiare pentru susținerea reluării activităţilor economice.

„Vom apela la un instrument pentru persoanele care au fost în şomaj tehnic şi care revin în activitate, vom acorda plata unei sume, încă nu am stabilit sumele, depinde de resursele de care dispunem, între 35 şi 45%, ca o măsură activă pentru reluarea activităţii de către angajaţii care au fost în şomaj tehnic”, a declarat Orban.

El a mai spus că Executivul va prelungi perioada de acordare a şomajului tehnic.

„După data de 1 iunie vom menţine şomajul tehnic, dar numai pentru angajaţii companiilor din domenii unde se menţin restricţii, de exemplu în domeniul spectacolelor, evenimentelor, restaurantelor”, a precizat premierul.

Acesta a estimat că aproximativ 650.000 - 700.000 de oameni vor fi în căutarea unui nou loc de muncă, adică în jur de 300.000 cărora li s-a încheiat contractul de muncă şi încă aproximativ 350.000 de români care au revenit din străinătate.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban