x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban explică ce se întâmplă după 14 zile de restricții

Orban explică ce se întâmplă după 14 zile de restricții

19 Oct 2020   •   12:54
Orban explică ce se întâmplă după 14 zile de restricții

Ludovic Orban a declarat că numărul de cazuri pe cele 14 zile de restricții va fi evaluat după terminarea perioadei, iar în funcție de rezultat, autoritățile vor decide reluarea activităților suspendate.

 

Întrebat ce se va întâmpla în ziua a 15-a, după 14 zile de restricții, Orban a răspuns că se va face evaluarea numărului de cazuri pe cele 14 zile, „că din cauza asta se instituie pe o perioadă de 14 zile acest set de măsuri aferent depășirii indicelui de 3 la mie”.

În cazul în care indicele scade sub 3 la mie, automat se reiau activitățile care au fost sub restricție, a declarat premierul.

„Nu am considerat că se poate relua activitatea mai repede de 14 zile, deși e posibil ca în 7 zile rata să coboare sub 3 la mie. Am considerat că trebuie să existe intervalul de 14 zile pentru ca toate aceste măsuri să dea efecte în ceea ce privește oprirea răspândirii virusului”, adaugă Orban.

În ce privește pelerinajul de Sfântul Dumitru din București, premierul a afirmat că este în discuții cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe și când va fi luată o decizie, o va anunța. Recent, premierul spunea la Digi24 că intenția autorităților este să nu permită accesul pelerinilor din alte localități, dar Guvernul vrea să discute cu Biserica, pentru că „oamenii se iau după ce spun preoții”.

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban