x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Orban: Până la sfârşitul sesiunii parlamentare vom numi un nou Avocat al Poporului

Orban: Până la sfârşitul sesiunii parlamentare vom numi un nou Avocat al Poporului

16 Iun 2021   •   16:28
Orban: Până la sfârşitul sesiunii parlamentare vom numi un nou Avocat al Poporului
Sursa foto: Lucian Alecu

Revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului a fost făcută în conformitate cu procedurile constituţionale, urmând ca până la sfârşitul sesiunii parlamentare să fie numită o nouă persoană în această poziţie, a declarat, miercuri, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

"Astăzi, în baza raportului întocmit de Comisiile juridice ale celor două Camere ale Parlamentului, plenul Parlamentului a hotărât revocarea din funcţia de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber, pentru motive care ţin de încălcarea Constituţiei şi a legilor ţării. Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituţionale şi legale, care are o fundamentare şi are un raport al Comisiilor juridice prin care se precizează clar încălcările Constituţiei şi legislaţiei care au stat la baza revocării", a declarat Orban la finalul şedinţei Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Vom derula această procedură astfel încât, până la finalul sesiunii parlamentare, să reuşim în cadrul unei şedinţe comune a celor două Camere ale Parlamentului numirea unui Avocat al Poporului. (...) Când vom lua decizia, o vom face publică. (...) Nu este nicio încălcare a statului de drept", a adăugat Orban.

Deputaţii şi senatorii au votat, miercuri, proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului.

S-au înregistrat 247 de voturi "pentru", 32 'împotrivă', iar un parlamentar nu a votat. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban