x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ordinea de zi - Consiliul general / Avalansa de proiecte

Ordinea de zi - Consiliul general / Avalansa de proiecte

de Monica Andrei Capatos    |    07 Dec 2006   •   00:00

Ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Capitalei este mai bogata ca niciodata in proiecte edilitare, asa, ca tot este sfarsit de an, iar disponibilitatea unora de a aproba este mai mare. Pasaje subterane sau pietonale, schimburi de terenuri si un nou Zoo, toate vor fi supuse astazi spre aprobare consilierilor generali. Astfel, in Piata Romana va fi construit un pasaj pietonal similar cu cel de la Universitate, valoarea investitiilor fiind de 65 de milioane de lei noi. "Pasajul va avea 11 intrari, dintre care una direct la statia de metrou si spatii comerciale. Lucrarilor vor incepe in primavara anului viitor", ne-a spus Gheorghe Udriste, director executive la Primaria Capitalei.

De asemenea, vor fi supuse aprobarii Consiliului General si indicatorii tehnico-economici pentru 14 parcari subterane in vederea incheierii parteneriatelor publice private intre Primaria Capitalei si firmele care vor castiga licitatia. Locurile alese sunt: Sala Palatului, Soseaua Stefan Cel Mare - Bloc Perla, Aleea Circului, Barbu Vacarescu, Gara Baneasa, Parcul Herastrau, Piata Walter Maracineanu, Piata Alba-Iulia, Piata Sudului, Piata Hurmuzachii, Piata Obor, Piata Amzei, Restaurantul Pescarus si Piata Dorobanti.

Un alt proiect de pe ordinea de zi se refera la amplasarea unei noi gradini zoologice in Sectorul 6 al Capitalei, in zona Lacului Morii, mai exact in cartierul Giulesti Sarbi, pe un teren de 40 de hectare. Investitia este necesara, avand in vedere ca o treime din gradina zoologica, se aflata in Padurea Baneasa, a fost deja revendicata.

×
Subiecte în articol: observator piata