x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator OTV, 25.000 de lei amendă pentru emisiunea Oanei Zăvoranu

OTV, 25.000 de lei amendă pentru emisiunea Oanei Zăvoranu

de Catalina Iancu    |    08 Oct 2009   •   00:00

Oana Zăvoranu a primit amendă din cauza... "porcuşorului isteric". Mai precis, fiindcă l-a numit astfel în emisiunea ei pe Şerban Huidu, cu care se află în conflict.  

CNA a decis să amendeze cu 25.000 de lei OTV pentru emisiunea "Oana Zăvoranu Show" din data de 28 septembrie. Motivul: încălcarea dreptului persoanei la propria imagine şi a legislaţiei audiovizuale privind protecţia minorilor. Emisiunea cu pricina, difuzată între orele 17:30-20.50, a cuprins comentarii pe subiecte din lumea mondenă, momente muzicale şi umoristice, "condimentate" de asemenea cu furia Oanei. Ea a făcut o referire la conflictul pe care îl are cu Şerban Huidu, folosind un limbaj injurios. Mai precis, a spus despre Huidu că este "porcuşor isteric", "bezmetic", "dement", "animal" etc.

Postul a mai fost taxat şi pentru discuţia "colorată" avută de Nikita prin telefon cu Sexy Brăileanca, limbajul folosit fiind unul vulgar. A pus capac publicarea unor fotografii în care Mihai Bendeac şi iubita lui se aflau în ipostaze intime. "Tabloul" a fost completat de includerea unei piese cu versuri nepotrivite cu ora de difuzare.

Astfel, au fost încălcate protecţia minorilor dar şi aspecte care ţin de dreptul persoanei la propria imagine. Dacă Ioan Onisei a propus amendarea postului cu 50.000 de lei, Christian Mititelu a propus o amendă de 25.000 de lei. Cea din urmă propunere a primit suficiente voturi pentru a fi aplicată. Mihai Mălaimare însă a fost şi mai dur: "Această emisiune nu are ce căuta pe un post de televiziune". 

×
Subiecte în articol: mass-media