x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ovidiu Cismaru: "Ministerul Sănătăţii nu a respectat legislaţia în cazul demiterii mele"

Ovidiu Cismaru: "Ministerul Sănătăţii nu a respectat legislaţia în cazul demiterii mele"

de Oana Antonescu    |    03 Noi 2008   •   00:00

Ovidiu Cismaru, fostul director al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti, susţine ca Ministerul Sănătăţii nu a respectat legislaţia în vigoare în cazul demiterii sale şi că nu i-a fost respectat dreptul constituţional la apărare.



"Nu mi se pare normal să fiu destituit  în direct în plină campanie electorală. Nici până în prezent nu am văzut procesul verbal al echipei de control. Nu am semnat procesul verbal la terminarea controlului. Dacă mie mi s-a reproşat că nu respect legislaţia, atunci acelaşi reproş aş putea să îl fac şi eu întrucât Constituţia garantează dreptul la apărare şi ar fi fost normal să pot să aduc argumentele şi probele care să răstoarne acuzaţiile", a declarat Cismaru într-un comunicat de presă, care face unele precizări cu privitre la acuzaţiile aduse. El a precizat că din echipa care a concluzionat că există probleme ale softului folosit de Serviciul de Ambulanţă nu a făcut parte nici un specialist IT şi nu a existat nici o expertiză care să confirme că întârzierile ambulanţelor sunt cauzate de softuri.

În ce priveşte ambulanţele care nu au fost folosite la capacitate maximă, Cismaru a precizat că nu avea suficient personal pentru a acoperi trei din patru ture, aşa cum prevede legea. Servicul de Ambulanţă Bucureşti are 635 de oameni, dar ar avea nevoie de 1.000 pentru a acoperi toate turele. Fostul director spune că a solicitat Ministerului Sănătăţii suplimentarea personalului cu 140 de medici, 200 de asistenţi şi 300 de şoferi, dar decizia de suplimentare a venit chiar în perioada controlului.

"Domnul ministru a mai spus că există ambulanţieri care cer medicilor şi asistenţilor care merg la pacienţi să împartă cu ei eventualele atenţii pe care le primesc. Nu am primit nici o reclamaţie în acest sens de la nimeni din personalul Serviciului de Ambulanţă şi de la nici un pacient. Dacă există probe în acest sens trebuiau să mi se prezinte. Dacă sunt doar simple afirmaţii, consider că "folclorul" nu trebuie să stea la baza demiterii unei persoane", mai spune Ovidiu Cismaru în replică la acuzaţiile ministrului Sănătăţii.

×
Subiecte în articol: romania