x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pacient cu arsuri grave transportat de urgență în Germania cu ajutorul unei aeronave medicale

Pacient cu arsuri grave transportat de urgență în Germania cu ajutorul unei aeronave medicale

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2023   •   15:00
Pacient cu arsuri grave transportat de urgență în Germania cu ajutorul unei aeronave medicale
Sursa foto: Hepta

Un pacient diagnosticat cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală a fost transportat de urgență în Germania, beneficiind de asistență medicală specializată, cu ajutorul unei aeronave C-27 J Spartan configurată pentru misiuni medicale din cadrul Forțelor Aeriene Române.

Misiunea de transport este asigurată de o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, special echipată pentru misiuni medicale.

La solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni cu destinația Lubeck, Germania. Echipa medicală responsabilă de îngrijirea pacientului pe parcursul zborului este formată din specialiști din cadrul Spitalului Clinic de Urgență din București.

Pacientul prezintă arsuri grave care necesită asistență medicală specializată și tratament de urgență.

Aeronava C-27 J Spartan este dotată cu echipamente medicale avansate și personal instruit în îngrijiri de urgență, asigurând condiții optime pentru transportul medicalizat.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pacient germania