x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un pacient ucrainean rănit în război a fost transferat din Polonia în Olanda cu o aeronavă SMURD

Un pacient ucrainean rănit în război a fost transferat din Polonia în Olanda cu o aeronavă SMURD

de Redacția Jurnalul    |    05 Iul 2024   •   20:00
Un pacient ucrainean rănit în război a fost transferat din Polonia în Olanda cu o aeronavă SMURD

O aeronavă SMURD efectuează, vineri, o misiune medicală de transfer al unui pacient ucrainean rănit în război, din Polonia în Olanda, desfășurată sub coordonarea Mecanismului de Protecție Civilă Europeană, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

România, prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a asigurat ajutor umanitar la solicitarea formulată de Emergency Response Coordination Center (ERCC), în baza Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

Misiunea de tip MEDEVAC a fost realizată cu ajutorul unei aeronave SMURD, aflată în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI și a constat în transportul unui pacient de naționalitate ucraineană, aflat în stare critică, pe traiectul de zbor Rzeszów, Polonia - Amsterdam, Țările de Jos.

Pacientul a suferit multiple leziuni severe din cauza conflictelor armate din Ucraina și avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale specializate.

În acest context, România a răspuns prompt apelului ERCC, asigurând transportul și asistența medicală necesară.

Pe tot parcursul zborului, pacientul a fost monitorizat de o echipă medicală, asigurată de UPU-SMURD, din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București.

Misiunea a fost executată în conformitate cu Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (HCNSU) nr. 13/04.07.2024, privind acordarea de asistenţă internaţională, constând în asistenţă medicală de specialitate şi transport medical asistat pentru răniţii proveniţi din zona conflictelor armate din Ucraina şi Fâşia Gaza.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: pacient ucraina ranit