x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PĂLTINIŞ. Patruzeci de turişti au rămas suspendaţi în telescaun

PĂLTINIŞ. Patruzeci de turişti au rămas suspendaţi în telescaun

15 Mar 2009   •   00:00

Aproximativ patruzeci de turişti au rămas suspendaţi, în această după-amiază, în telescaunul din staţiunea Păltiniş, în urma unei defecţiuni la un motor al instalaţiei telescaunului. La faţa locului sunt aşteptaţi reprezentanţii ISU pentru a găsi o soluţie pentru coborârea turiştilor.



Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Sibiu, din cauza defecţiunii unui motor la instalaţia telescaunului, aproximativ 40 de turişti au rămas suspendaţi deasupra pârtiei din staţiunea Păltiniş, informează Mediafax. În zonă, se află patrule de jandarmi montani şi salvamontişti şi sunt aşteptaţi reprezentanţi ai ISU pentru a se găsi o soluţie pentru a-i coborî pe turişti.

UPDATE

O parte din turiştii blocaţi au început să fie coborâţi la staţia superioară, după ce a fost montat un motor de rezervă în locul celui care s-a defectat. Potrivit jandarmilor sibieni, în locul motorului defect a fost montat unul de rezervă, însă acesta determină instalaţia de telescaun să funcţioneze mai lent. Astfel, turiştii care au plătit doar urcarea cu telescaunul au început să fie coborâţi pe măsură ce au ajuns la staţia superioară, ei urmând să coboare pârtia pe schiuri. Ceilalţi turişti, care au plătit pentru urcare şi coborâre cu telescaunul, vor putea fi daţi jos de pe acesta doar la staţia de pornire, întrucât nu au altă variantă de coborâre, iar această procedură va dura mai mult. Jandarmii aflaţi la faţa locului au pregătite frânghii pentru a-i coborî pe turişti, în cazul în care motorul de rezervă ar ceda.

×
Subiecte în articol: romania