x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papa le cere oamenilor să organizeze un Crăciun „umil” și să doneze pentru ucraineni

Papa le cere oamenilor să organizeze un Crăciun „umil” și să doneze pentru ucraineni

de Redacția Jurnalul    |    14 Dec 2022   •   22:00
Papa le cere oamenilor să organizeze un Crăciun „umil” și să doneze pentru ucraineni

Papa Francisc le cere oamenilor să organizeze un Crăciun „umil”, astfel încât să poată să facă economii și să doneze pentru ucraineni.

Papa Francisc a făcut apel la un Crăciun „umil" în acest an astfel încât economiile obținute din reducerea cheltuielilor pentru cadouri să fie donate pentru a ajuta „poporul suferind din Ucraina".

În timpul audienței sale generale săptămânale, Francisc le-a cerut oamenilor să facă „gesturi concrete" de caritate pentru ucraineni în acest sezon de sărbători.

„Este frumos să sărbătorim Crăciunul și să dăm petreceri, dar haideți să reducem puțin nivelul cheltuielilor de Crăciun. Să facem un Crăciun mai umil, cu daruri mai umile, și să trimitem ceea ce economisim oamenilor din Ucraina care au nevoie", a declarat Papa.

Francisc a vorbit în mod frecvent despre poporul „martirizat" din Ucraina de la începutul războiului.

Vaticanul a organizat livrări umanitare în ultimele luni, inclusiv o campanie de strângere de îmbrăcăminte călduroasă, pentru iarnă.

„Ei sunt înfometați. Le este frig. Atât de mulți mor din cauza lipsei de medici și asistente. Să nu-i uităm. Crăciunul, da, în pace și cu Domnul, da, dar cu ucrainenii în suflet", a mai spus Francisc.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc craciun