x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Papa Francisc, în mesajul adresat de Paşte de la balconul Basilicii Sfântul Petru: Să nu le întoarcem spatele refugiaţilor

Papa Francisc, în mesajul adresat de Paşte de la balconul Basilicii Sfântul Petru: Să nu le întoarcem spatele refugiaţilor

27 Mar 2016   •   15:38
Papa Francisc, în mesajul adresat de Paşte de la balconul Basilicii Sfântul Petru: Să nu le întoarcem spatele refugiaţilor

În mesajul de Paşte adresat duminică de la balconul Basilicii Sfântul Petru, Papa Francisc i-a îndemnat pe toţi creştinii să nu îi respingă pe refugiaţii care caută o viaţă mai bună în Europa, potrivit AFP.

"Să nu-i uităm pe acei bărbaţi şi femei care îşi caută un viitor mai bun, fugind de războaie, foamete, sărăcie şi injustiţie", le-a spus Suveranul Pontif sutelor de mii de credincioşi veniţi duminică în Piaţa San Pietro pentru a-i asculta mesajul şi a-i primi binecuvântarea, de Paşte.

"Prea des, aceşti fraţi şi surori întâlnesc în drum moartea sau, în orice caz, respingere din partea celor care i-ar putea întâmpina şi le-ar putea acorda ajutor," a mai spus Papa Francisc.

Vorbind despre lungul conflict din Siria, Sântul Părinte şi-a exprimat speranţa că negocierile de pace între forţele guvernamentale şi cele ale opoziţiei vor fi reluate luna viitoare.

Şi la slujba de sâmbătă seară, Suvernaul Pontif a lansat un mesaj de speranţă, îndemnând: "Să nu lăsăm întunericul şi frica să ne abată şi să pună stăpânire pe inimile noastre".

Aproximativ două miliarde de creştini din întreaga lume, catolci şi protestanţi, serbează duminică Învierea Domnului.

 

News.ro

 

×
Subiecte în articol: mesaj papa francisc