x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A început parada militară de la Arcul de Triumf. Klaus Iohannis a ajuns în tribuna oficială

A început parada militară de la Arcul de Triumf. Klaus Iohannis a ajuns în tribuna oficială

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2022   •   11:18
A început parada militară de la Arcul de Triumf. Klaus Iohannis a ajuns în tribuna oficială
Sursa foto: Victor Stroe

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Arcul de Triumf, unde va participa la parada de Ziua Națională. În tribuna oficială se află, printre alții, premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, precum și membri ai Guvernului.

Șeful statului a fost întâmpinat de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

Klaus Iohannis a primit onorul din partea șefului Statului Major al Armatei, generalul Daniel Petrescu.

Peste 1.500 de militari și specialişti din MApN, MAI, SRI, STS și ANP participă la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf.

De asemenea, la Parada militară defilează și aproximativ 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

Avioanele nu vor survola la parada de la București din cauză că plafonul de nori este foarte jos, anunță generalul Daniel Petrescu.

ANM a anunțat că nebulozitatea va fi persistentă și sunt condiții de ploaie, lapoviță și chiar ninsoare, dar și condiții de formare a poleiului.

×