x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcul Carol I va avea un sistem modern de irigații pentru spații verzi

Parcul Carol I va avea un sistem modern de irigații pentru spații verzi

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2023   •   21:53
Parcul Carol I va avea un sistem modern de irigații pentru spații verzi
Sursa foto: Facebook

Parcul Carol I, cu o vechime de peste un secol, va beneficia de un sistem modern de irigații, necesar pentru întreținerea spațiilor verzi, a spus, marți, primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Primarul general a spus că a semnat certificatul de urbanism necesar proiectului realizării sistemului de irigații pentru Parcul Carol, un parc ce are o vechime de peste un secol.

„A elaborat studiu de fezabilitate și avem aprobată tema de proiectare. Următorii pași procedurali sunt obținerea tuturor avizelor tehnice necesare și emiterea autorizației de construire, după care vom putea începe execuția lucrărilor propriu-zise”, a scris edilul general pe facebook

Durata estimată a proiectului, prin care se intenționează asigurarea necesarului de apă pentru flora existentă și a confortului specific culturilor de plante, este de 6 luni.

Parcul Carol I are 45 de hectare și a fost proiectat de arhitectul peisagist elvețian Eduard Redont, fiind inaugurat în 1906, cu ocazia sărbătoririi a 40 de ani de domnie a regelui Carol I.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: parc irigatie Capitală