x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Radu Pricop, iubitul Ioanei Băsescu, a prezentat instanţei documentele prin care un moştenitor de drept era declarat decedat înainte de a muri

Radu Pricop, iubitul Ioanei Băsescu, a prezentat instanţei documentele prin care un moştenitor de drept era declarat decedat înainte de a muri

05 Dec 2013   •   21:58
Radu Pricop, iubitul Ioanei Băsescu, a prezentat instanţei documentele prin care un moştenitor de drept era declarat decedat înainte de a muri

În urma investigaţiilor Antenei 3, prezentate în cadrul emisiunii Sinteza zilei din 4 decembrie a.c., Parchetul General s-a autosesizat în cazul în care instanţe din Piteşti, persoane din Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, şi notari au conlucrat pentru facilitarea transferării drepturilor de proprietate asupra a 90 de hectare din perimetrul localităţii Ştefăneşti către un grup de persoane printre care se află şi avocatul Radu Pricop, apropiat al fiicei preşedintelui, Ioana Băsescu.

Într-un comunicat remis Antenei 3, Parchetul General solicită postului tv transcriptul emisiunii şi documentele care au stat la baza investigaţiei jurnalistice.
Conform procedurilor în vigoare, ancheta efectuată în acest caz va suspenda plata compensaţiilor financiare acordate de către stat celor care cumpărătorilor drepturilor litigioase.

Ilegalitatea comisă în acest caz constă în declararea decedată, cu doi ani înainte ca evenimentul să se fi produs, a Eleonorei Brătianu, unul dintre moştenitorii de drept ai proprietăţii. În cadru emisiunii Sinteza zilei a fost prezentat un document prin care una dintre persoanele implicate în obţinerea drepturilor litigioase oferea o împuternicire avocaţială lui Radu Pricop, iubitul Ioanei Băsescu.
Prin urmare, Radu Pricop este cel care a prezentat instanţei documentele care dovedeau dreptul persoanei pe care o reprezenta asupra terenului aflat în litigiu, deci cel care a probat, prin fals, în faţa instanţei, decesul unuia dintre moştenitorii de drept al proprietăţii - Eleonora Brătianu.
Totodată, prin evoluţia ulterioară, Radu Pricop ajunge să fie unul din beneficiarii falsului comis, prin faptul că a devenit proprietar asupra drepturilor litigioase.

Citeşte şi: Urmaşii Brătienilor, ucişi în acte de băsişti

Împuternicirea avocaţială primită de Radu Pricop






În 2009, “decedata” Eleonora Brătianu era vie. Decesul a survenit în 12 mai 2011



Documentul care arată că Radu Pricop a devenit unul dintre proprietarii drepturilor litigioase asupra proprietăţii de la Ştefăneşti



×