x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parchetul instanţei supreme a cerut, după doi ani, dosarul privind accidentul provocat de fiul judecătoarei Cîrstoiu

Parchetul instanţei supreme a cerut, după doi ani, dosarul privind accidentul provocat de fiul judecătoarei Cîrstoiu

12 Aug 2013   •   15:00
Parchetul instanţei supreme a cerut, după doi ani, dosarul privind accidentul provocat de fiul judecătoarei Cîrstoiu

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut, luni, de la Parchetul Tribunalului Dâmboviţa dosarul privind accidentul provocat în 2011 de Florin Cergan, fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu, în urma căruia au murit trei persoane, urmând să analizeze posibilitatea preluării acestuia.

"Astăzi, 12.08.2013, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa dosarul având ca obiect accidentul rutier provocat de numitul Cergan Florin în anul 2011 şi soldat cu decesul a trei persoane, pentru a analiza oportunitatea preluării în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.

Judecătoarea Veronica Cîrstoiu, de la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare.

Potrivit procurorilor, persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată, au remis prin intermediar, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste un milion de euro, "în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale".

"În acest context, la seara zilei de 8 august 2013, una din tranşele de bani, în cuantum de 50.000 de euro, a fost primită de Cergan Florin pentru a o remite mamei sale Cîrstoiu Veronica. Aceasta, la rândul său, potrivit înţelegerii cu persoanele implicate şi interesate, urma să transmită această tranşă unuia dintre judecătorii învestiţi cu judecarea uneia dintre cauzele respective", potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale.

Fiul judecătoarei Veronica Cîrstoiu a fost implicat, în martie 2011, într-un accident rutier soldat cu moartea a trei persoane, instanţa respingând atunci propunerea de arestare preventivă a acestuia, formulată de procurori.

×