x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcul Bordei - A facut lobby pentru Constanda

Parcul Bordei - A facut lobby pentru Constanda

de Monica C. Andrei    |    29 Aug 2006   •   00:00
Parcul Bordei - A facut lobby pentru Constanda

Dumitru Stanescu, secretarul general al Primariei Capitalei, a recunoscut ieri ca a facut lobby pentru proiectul lui Costel Constanda de a transforma Parcul Bordei intr-un cartier de lux. Astfel, zilele lui in cadrul Municipalitatii sunt numarate. Vineri vor fi audiati si trei consilieri generali.

Comisia de disciplina a Primariei Capitalei s-a intrunit ieri pentru a analiza cazul secretarului general, Dumitru Stanescu, acuzat ca a vrut sa-l mituiasca pe consilierului general PC Octavian Petrovici, pentru a da un vot favorabil proiectului lui Costel Constanda. La sedinta au participat primarul general, Adriean Videanu, viceprimarul general, Ludovic Orban, invinuitul, secretarul Dumitru Stanescu, care a venit cu un avocat, si Octavian Petrovici. Pe motiv ca avea nevoie de intimitate, probabil ca si atunci cand i-a oferit lui Petrovici Monitorul Oficial in care se afla spaga, secretarul general n-a acceptat prezenta presei la discutii. Dupa trei sferturi de ora de audieri, membrii comisiei au decis sa se intruneasca din nou vineri, fiind nevoie de probe suplimentare. "Sunt aspecte procedurale, care implica audierea altor martori. Deocamdata s-au facut declaratii, s-au depus inscrisuri si probe", a spus Videanu.

Octavian Petrovici si-a pastrat declaratia, precizand inca o data ca a fost mituit. "Am fost bulversat de gestul domnului secretar. Am tinut sa fac un denunt public. Nu am probe, dar as fi avut. Domnul secretar a avut noroc ca, in momentul in care a vrut sa-mi dea acel monitor, in birou si-a facut aparitia un alt consilier (n.r. - Lucian Paraschiv, PD). El a luat acel monitor si l-a bagat in sertar", a afirmat Petrovici.

DOVADA. Surse din primarie ne-au declarat ca deja comisia stie verdictul, mai ales ca exista probe audio si declaratia lui Stanescu, care recunoaste ca a facut lobby pentru Constanda. Pana la a fi demis din functie va fi doar un pas.

In plus, pentru ca s-au vehiculat si alte nume de consilieri care ar avea habar de metodele de mituire ale omului de afaceri, vineri vor fi chemati in comisia de disciplina si consilierii generali: Lucian Paranschiv, cel care a participat la darea de spaga, Alexandru Baleanu (PNl) si Dragos Florescu (PSD).

Dupa audiere, Stanescu n-a dat foarte multe amanunte, asteptand probabil intalnirea de peste trei zile. "Pana la urma nu sunt probe, e cuvantul lui impotriva cuvantului meu", a adaugat Stanescu.

Revoltat de declaratia secretarului general, Petrovici a reactionat. "Stanescu mi-a spus ca sunt nebun, probabil ca am refuzat plicul cu bani. Da, prefer sa fiu nebun, decat penal. Insa nu este prima oara cand se vorbeste de spaga. Chiar consilierul Bumbas (n.r. - PNL) a declarat ca cineva plimba o valiza plina cu bani, in jur de un milion de euro, pentru a-i ademeni pe consilierii generali", a precizat Petrovici.
×
Subiecte în articol: observator general stanescu petrovici