x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcul de la Gara de Nord a fost adoptat şi va fi "înverzit"

Parcul de la Gara de Nord a fost adoptat şi va fi "înverzit"

de Monica Andrei Capatos    |    22 Noi 2008   •   00:00

La început a fost un parc abandonat, fieful aurolacilor şi cerşetorilor, apoi a fost programat pentru a fi parcare subterană. Proiectul aparţinea fostului primar general Traian Băsescu, actual preşedinte. Ideea a murit în faşă. Ieri a fost adoptat şi a redevenit parc.



Este vorba despre terenul din faţa Gării de Nord, din imediata apropiere a Ministerului Transporturilor.
Suprafaţa verde a fost curăţată de mizerie şi urmează să fie reamenajată peisagistic.
"Situaţia s-a mai îmbunătăţit, însă ştiu că nu este de ajuns. De aceea am cuprins această zonă în campania «Adoptă un spaţiu verde», iniţiată de Primăria Sectorului 1 şi realizată în parteneriat cu organizaţii ale societăţii civile şi cu mari companii private", a spus primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.


Campanie JN

Multe spaţii verzi din Capitală sunt la stadiul de maidan. Jurnalul Naţional a demarat în paralel o campanie, la nivel de ţară, denumită "Să adoptăm împreună un parc!", cu speranţa că ideea pe care ea s-a fundamentat va fi îmbrăţişată în primul rând de publicul larg. De aceea vă solicitam dumneavoastră, cititorilor, să trimiteţi pe adresele de e-mail ale redactorilor noştri (Monica Andrei – monica.andrei@jurnalul.ro, Marina Constantinoiu – marina.constantinoiu@jurnalul.ro), la numerele de telefon ale redacţiei (021-318.20.37) şi fax (021-318.20.35) propuneri în ceea ce priveşte spaţiile ce ar putea fi "adoptate", dar şi mesaje scurte (SMS) la numărul de telefon mobil 0755-15.15.15 (tarif normal, în reţeaua Orange). Primăriile vor decide dacă acestea pot fi sau nu amenajate.

×
Subiecte în articol: observator