x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Parcul Zoo - Actele, la verificat

Parcul Zoo - Actele, la verificat

de Monica Andrei Capatos    |    01 Feb 2007   •   00:00
Parcul Zoo - Actele, la verificat

Bataia pe terenul destinat construirii Gradinii Zoologice, din Sectorul 6 al Capitalei, inca nu s-a terminat. Abia dupa ce au fost date doua titluri de proprietate pe acelasi teren, autoritatile verifica actele ce au stat la baza emiterii lor.

Pentru a lamuri situatia, prefectul Capitalei, Mioara Mantale, i-a invitat ieri la o discutie pe omologul sau de la Ilfov, Nicolae Jecu, si pe primarul comunei Chiajna, Mircea Minea (foto). Pe scurt, povestea suna cam asa. Un teren de 60 de hectare, situat la granita intre Sectorul 6 (Giulesti-Sarbi) si comuna Chiajna, a fost dat in administrare Gradinii Zoologice la 14 decembrie 2006 de consilierii generali ai Capitalei, pentru construirea unui parc Zoo, avand in vedere ca o treime din actualul loc de agrement este revendicata. Cei care au luat aceasta decizie n-au stiu ca prefectul de Ilfov, Nicolae Jecu, a dat un ordin la 13 noiembrie 2006 prin care-i dadea acelasi teren in administrare primarului comunei Chiajna.

FARA ARGUMENTE. " Cert este un lucru: inca o data se constata ca legea Bucurestiului este necesara. Pentru a nu stiu cata oara constatam ca primari ai comunelor nu discuta cu primarii de sector acolo cand decid asupra suprafetelor de teren care se afla la granita. Ceea ce este grav. Pentru ca riscam sa avem doua titluri de proprietate pe aceeasi suprafata. Primarul Minea nu a venit cu argumente suficient de puternice ca sa convinga ca terenul apartinea comunei Chiajna. El a fost de acord sa cedeze in favoarea Municipalitatii terenul pentru Gradina Zoologica", a spus Mantale. Institutiile implicate au la dispozitie o saptamana pentru a clarifica situatia juridica a pamantului.

"E clar ca nu au comunicat primarii intre ei. Eu am rugat juristii de la Sectorul 6, Primaria Chiajna si Primaria Generala sa se puna de acord asupra actelor, in asa fel incat sa fie situatia clara. Sunt doua variante, ori anuleaza prefectul ordinul, ori Consiliul Local Chiajna vine cu o hotarare prin care cedeaza terenul Sectorului 6", a mai adaugat prefectul Capitalei.

×
Subiecte în articol: observator