x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Epidemie de singurătate în rândul părinților. Doi din trei sunt izolați și epuizați

Epidemie de singurătate în rândul părinților. Doi din trei sunt izolați și epuizați

de Redacția Jurnalul    |    24 Apr 2024   •   18:45
Epidemie de singurătate în rândul părinților. Doi din trei sunt izolați și epuizați
Sursa foto: Hepta

O epidemie de singurătate și de epuizare mentală și fizică se răspândește în rândul părinților, care se plâng de lipsa de sprijin în îndeplinirea responsabilităților lor parentale.

Este tabloul descris de un sondaj realizat de experții de la Universitatea de Stat din Ohio, potrivit căruia doi din trei părinți (66%) suferă de izolare, singurătate și epuizare din cauza solicitărilor legate de activitatea de părinte.

De asemenea, sondajul arată că 62% dintre ei se simt epuizați de responsabilitățile parentale și aproape doi din cinci părinți (38%) consideră că nu au pe nimeni care să îi sprijine, relatează ANSA.

Pentru aproape 4 din 5 părinți (79%), ar fi util să intre în contact cu alți părinți, ajutându-se reciproc.

Pe de altă parte, sondajul arată că părinții se întâlnesc doar în grabă în drum spre și de la școală, fără a avea un timp real de socializare.

„S-a demonstrat că singurătatea afectează atât sănătatea fizică, cât și cea mentală”, explică autoarea Kate Gawlik: „Astfel, orice, de la boli cardiovasculare la depresie, anxietate, declin cognitiv, chiar și sistemul imunitar poate fi afectat negativ de singurătatea percepută. O perioadă prelungită de izolare socială are un impact echivalent cu fumatul a aproximativ 15 țigări pe zi”.

„A avea pe cineva cu care poți relaționa și a simți că altcineva face față la ceea ce trăiești tu ca părinte în fiecare zi”, conchide ea, „poate reduce sentimentul de singurătate omniprezent în rândul părinților care lucrează și care încearcă să se mențină în echilibru între diverse angajamente parentale și profesionale în fiecare zi”.

(sursa: Mediafax)

 

×