x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pârtia de schi din staþiunea Covasna va fi redeschisã sâmbãtã

Pârtia de schi din staþiunea Covasna va fi redeschisã sâmbãtã

de Mediafax    |    07 Ian 2012   •   14:04

Partia de schi in lungime de 480 de metri din statiunea Covasna, a cãrei amenajare a fost finalizatã in decembrie anul trecut si pe care s-a schiat deja de Crãciun, va fi redeschisã sambãtã dupã-amiazã dupã ce in noaptea de vineri spre sambãtã a nins mult in zonã.

Stratul de zãpadã in zona statiunii Covasna mãsoarã in jur de 20 centimetri, astfel cã pe partie se poate schia.
Primarul orasului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat sambãtã cã partia se va redeschide incepand cu ora 17.00.

Potrivit lui Lorincz, partia, pe care s-a mai schiat timp de cateva zile in preajma Crãciunului, va rãmane deschisã atat timp cat vremea va permite schiatul.
In judetul Covasna a nins in ultimele ore fãrã intrerupere, fãrã sã existe insã blocaje pe drumuri.

Seful Sectiei de Drumuri Nationale Covasna, Sorin Stoican, a declarat sambãtã cã in mai multe zone ale judetului, in special la Pasul Oituz si zona Intorsurii, a nins semnificativ, stratul de zãpadã fiind, in afara carosabilulului, de circa 30-35 centimetri.

Sorin Stoican a afirmat cã 21 de utilaje au intervenit pe drumurile nationale care traverseazã judetul Covasna, pentru a curãta carosabilul.
In decembrie anul trecut, Primãria statiunii Covasna a finalizat lucrãrile de amenajare a partiei de schi de 480 de metri.

Primãria statiunii Covasna a inceput, in septembrie 2011, lucrãrile de amenajare a unei partii de schi pe douã benzi, una cu o lungime de 920 de metri, iar cealaltã de 480 de metri, iar tronsonul de 480 de metri, pentru copii si incepãtori, a fost dat in functiune in luna decembrie. Celãlalt tronson, cu o lungime de 920 de metri, urmeazã sã fie dat in functiune in acest an.

×
Subiecte în articol: observator