x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasajul Basarab - Finantare aprobata

Pasajul Basarab - Finantare aprobata

de Monica C. Andrei    |    11 Noi 2005   •   00:00

Inca un scandal intre consilierii generali si locatarii zonei din Bulevardul Nicolae Titulescu s-a consumat ieri la Primaria Capitalei. Motivul a fost din nou constructia Pasajului Suprateran Basarab. Cu toate criticile celor care vor fi vecini cu noua constructie, proiectul privind finantarea pasajului a fost aprobat de majoritatea alesilor locali.

COSTURI. O alta nemultumire, exprimata de data asta de consilierii din opozitie, s-a referit la costurile privind constructia pasajul suprateran, care au crescut din septembrie anul trecut pana in prezent. Pentru realizarea pasajului, Primaria Capitalei estimase cheltuieli de 139,5 milioane de euro, fara TVA. Cu toate ca indicatorii teh- nici nu s-au modificat, acum s-a ajuns insa la 178.175.489 de euro, cu tot cu TVA.

"A fost o evaluare preliminara. Pretul n-avem de unde sa-l stim pana nu se organizeaza licitatia", a spus primarul general, Adriean Videanu, prezent la sedinta de consiliu. Lucrarile de construire a pasajului de la Basarab - proiect vehement contestat, modificat de doua ori si scumpit de altele trei - vor incepe in primavara anului viitor si vor dura trei ani.

MODIFICARI. Fata de proiectul initial, propus de fostul edil al Bucurestiului, Traian Basescu, "pasajul lui Videanu" este mai lung cu aproape un kilometru si mai scump cu 100 milioane de euro si ar urma sa se intinda pe o lungime de 1,9 kilometri, din Soseaua Nicolae Titulescu pana in Soseaua Grozavesti, drumul care face legatura dintre Palatul Cotroceni si Podul Grozavesti.

×
Subiecte în articol: observator