x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pașaportul de vaccinare. Cîțu: Suntem pregătiți

Pașaportul de vaccinare. Cîțu: Suntem pregătiți

13 Mai 2021   •   22:09
Pașaportul de vaccinare. Cîțu: Suntem pregătiți
Sursa foto: Lucian Alecu

Aplicația care reprezintă pașaportul de vaccinare este gata și poate porni, în România, în același timp în care pornește în toată Uniunea Europeană, a declarat, joi, premierul Florin Cîțu.

Întrebat despre pașaportul de vaccinare, premierul Florin Cîțu a spus, la Digi 24, că decizia este a Uniunii Europene, dar că România este pregătită.

„E o decizie a Uniunii Europene. Noi suntem pregătiți, am vorbit cu STS. Când va porni, va porni și suntem gata și noi. Decât în afara țării (îl folosim – n.r.). De cei care vin în țară sau de românii care merg în altă țară”, a spus Cîțu.

Întrebat ce a fost definitivat, premierul a spus că este vorba de o aplicație care va porni în toate țările UE în același timp.

„Aplicația, din ce am înțeles, dar trebuie să îi dea drumul la nivelul Uniunii Europene. Trebuie să fie pornit odată sistemul. Cred că este o aplicație, încă nu am văzut varianta finală. Cred că se lucrează la ea. Trebuie să fie gata tot la 1 iunie. (...) Nu poți să ai o bază de date comună. Cred că e vorba de acces la interogare”, a mai spus premierul.

Mediafax

 

       

×
Subiecte în articol: florin citu