x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pasurile vecinilor - Pasajul Basarab, fara aviz de mediu

Pasurile vecinilor - Pasajul Basarab, fara aviz de mediu

de Monica C. Andrei    |    16 Dec 2005   •   00:00
Pasurile vecinilor - Pasajul Basarab, fara aviz de mediu

Dezbaterea publica de ieri de la Primaria Capitalei legata de proiectul Pasajului Suprateran Basarab n-a schimbat cu nimic situatia.
Acesta va fi pus in practica in ciuda unor nemultumiri venite din partea riveranilor. Prezenti la dezbatere, locuitorii din zona Bulevardului Nicolae Titulescu au avut ocazia sa-si spuna ofurile in fata primarului general, Adriean Videanu (foto dreapta).

PROMISIUNI. "Pasajul ne va afecta viata, nu suntem de acord cu amplasarea lui in zona Titulescu, vrem solutii alternative, vrem locuinte in alte cartiere ale Capitalei" au fost doar cateva dintre solicitarile riveranilor. Videanu i-a asigurat ca va lua in calcul toate cererile lor, mai mult, le va pune la dispozitie si alte spatii locative. El le-a promis protestatarilor ca lucrarile la pasaj vor fi programate in zona Titulescu, in ultimul tronson, durata fiind de patru-sase luni, tocmai pentru a reduce disconfortul celor din zona. La dezbatere a fost prezentat si studiul de impact recorectat de una dintre autoare, Lidia Mara. Aceasta in prima faza a plagiat unele pasaje ale studiului, luand fraze din alte lucrari avand ca subiect Delta Dunarii.

O alta runda de intalniri intre Municipalitate si riverani va avea loc in a doua jumatate a lunii ianuarie. Deocamdata, proiectul n-a primit avizul Ministerului Mediului. In momentul in care-l vor avea, vor fi scoase la licitatie si caietele de sarcini in vederea desemnarii constructorului.

×
Subiecte în articol: observator