x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul Daniel îl acuză pe Vadim de şantaj

Patriarhul Daniel îl acuză pe Vadim de şantaj

05 Noi 2009   •   00:00
Patriarhul Daniel îl acuză pe Vadim de şantaj

Biserica Ortodoxă a intrat şi ea în lupta electorală, după ce Patriarhul Daniel l-a acuzat pe liderul PRM de şantaj şi a dezminţit că s-ar fi întâlnit cu lideri ai PD-L, precum Emil Boc sau Adriean Videanu, aşa cum susţine Vadim Tudor.



Patriarhia a emis un comunicat în care subliniază că ultima întâlnire cu cei doi ar fi avut loc în luna ianuarie, scrie inpolitics.ro, citat de Antena3. "Patriarhul României aparţine tuturor credincioşilor ortodocşi români din ţară şi străinătate şi, ca atare, nu poate fi confiscat de un partid sau de un om politic, în funcţie de preferinţe sau interese partinice sau personale. Îl informăm pe domnul Corneliu Vadim Tudor - care inventează şi insinuează neadevăruri referitoare la întâlniri secrete - că ultima vizită la Patriarhia Română a domnilor Emil Boc şi Adriean Videanu a fost în ziua de 23 ianuarie 2009".

Biserica mai arată că nu abordează chestiuni care ţin de confruntarea electorală între partide sau oameni politici. "Este trist că domnul Coneliu Vadim Tudor dezinformează opinia publică, denigrează şi încearcă să îl şantajeze pe Intâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, deşi nu ezită să folosească în clipuri electorale imagini în care apare împreună cu Patriarhul României şi alţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române". (V.A.)

×