x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patriarhul Daniel îndeamnă românii să facă mai mulţi copii

Patriarhul Daniel îndeamnă românii să facă mai mulţi copii

de Agerpres    |    08 Sep 2014   •   17:38
Patriarhul Daniel îndeamnă românii să facă mai mulţi copii

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, i-a îndemnat luni pe enoriaşi să aibă copii, apreciind că naşterea lor reprezintă un mare dar pentru popor.

"În această zi a Naşterii Maicii Domnului ne gândim la toate familiile care au copii şi la cele care doresc să aibă copii şi nu au. Este un mare dar pentru un popor naşterea de copii. Multe sate din România au îmbătrânit pentru că tinerii au plecat în străinătate şi dau naştere copiilor în Italia, Spania şi în alte părţi, iar populaţia din ţara noastră scade pe zi ce trece. De aceea, Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului este un moment potrivit prin care noi cerem ca cei ce au copii să aibă şi mai mulţi, cei care nu au să se roage să aibă copii pentru că sunt o mare binecuvântare pentru poporul român", a spus patriarhul, în cuvântul de învăţătură rostit la Catedrala Patriarhală, după slujba Sfintei Liturghii, la Sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului.

Potrivit Agenţiei Basilica a Patriarhiei Române, înaltul ierarh ortodox le-a vorbit credincioşilor despre importanţa şi ajutorul Maicii Domnului şi a apreciat că aceasta este izvor de binecuvântare.

"Maica Domnului este izvor de binecuvântare prin rugăciunile ei pentru că ea aduce harul Preasfintei Treimi în Biserică şi îl dăruieşte oamenilor sub formă de milostivire, de ajutorare. Ea este ocrotitoarea fecioarelor pentru că a rămas Pururea Fecioară. Este ocrotitoare a mamelor pentru că a născut pe Fiul ei Iisus Hristos, Mântuitorul lumii. Este ocrotitoarea clerului pentru că Hristos Domnul este Marele Preot. Este ocrotitoare însă mai ales a celor săraci, a celor necăjiţi, a celor care se află în necazuri. Aşa cum se spune în cărţile noastre de cult, Maica Domnului este iubire cu smerenie pentru cei pe care nu-i mai iubeşte nimeni şi ea este deci izvor de speranţă", a spus patriarhul Daniel, în faţa sutelor de credincioşi prezenţi pe Colina Bucuriei cu prilejul aceste mari sărbători.

Credincioşii ortodocşi şi catolici prăznuiesc luni Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică, aşa cum este numită în popor prima mare sărbătoare din cursul anului bisericesc care a început la 1 septembrie.

×
Subiecte în articol: patriarhul daniel natalitate romania