x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patron şi funcţionar public: Csibi Barna era de doi ani incompatibil cu funcţia din cadrul ANAF

Patron şi funcţionar public: Csibi Barna era de doi ani incompatibil cu funcţia din cadrul ANAF

11 Mai 2011   •   12:50
Patron şi funcţionar public: Csibi Barna era de doi ani incompatibil cu funcţia din cadrul ANAF
164790-extremistul-csibi-barna.jpgFuncţionarul public care l-a spânzurat simbolic pe Avram Iancu putea fi demis mult mai uşor. Din 2009, Csibi Barna era asociat al unei firme, iar din aprilie 2011 a devenit unic administrator al respectivei societăţi comerciale. Conform legislaţiei, acest lucru este incompatibil cu funcţia pe care o deţinea la Direţia Finanţelor Publice Harghita.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, în martie 2009, Csibi Barna era asociat într-o firmă, alături de o altă persoană. Câteva luni mai târziu, asociatul său s-a retras, iar funcţionarul şi-a găsit alţi trei parteneri de afaceri. Din aprilie 2011, Csibi Barna, a rămas administrator şi unic asociat al firmei, al cărei principal obiect de activitate este vânzarea de textile, potrivit realitatea.net.

Funcţionarul a fost demis după aproape două luni, în care a fost mutat de la Finanţele Miercurea Ciuc, la Abrud, apoi la Bucureşti, unde nu s-a prezentat la serviciu.

Legea 161/2003 privind asigurarea transparenţei în exercitarea funcţiilor publice prevede faptul că funcţionarii nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, în cadrul societăţilor private sau cu capital de stat. De asemenea, aceştia nu pot fi membri ai unui grup de interes economic.

×
Subiecte în articol: observator anaf csibi barna