x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Sperăm să facem o clasă din elevii corigenţi!". Patru licee din Brăila, în pericol de desfiinţare. Nu au reuşit să formeze nici măcar o clasă

"Sperăm să facem o clasă din elevii corigenţi!". Patru licee din Brăila, în pericol de desfiinţare. Nu au reuşit să formeze nici măcar o clasă

30 Iul 2013   •   09:28
"Sperăm să facem o clasă din elevii corigenţi!". Patru licee din Brăila, în pericol de desfiinţare. Nu au reuşit să formeze nici măcar o clasă

Patru licee din judeţul Brăila sunt în pericol să fie desfiinţate, pentru că nu au reuşit să formeze nicio clasă din cele propuse pentru planul de şcolarizare pentru 2013-2014, iar alte şapte au format doar una-două clase din trei-patru propuse.

Mai mult de jumătate dintre liceele şi colegiile din Brăila au mari probleme cu realizarea numărului de clase propus prin planul de şcolarizare, dar situaţia cea mai gravă se găseşte la liceele "Constantin Brâncoveanu", "Grigore Moisil", "Constantin Brâncuşi" şi "Matei Basarab" din comuna Măxineni, care nu au format anul acesta nici măcar o clasă.

Profesorii din cele patru licee îşi pun speranţele în elevii rămaşi corigenţi, care vor fi repartizaţi în etapa a III-a la nivelul Inspectoratului Şcolar.

"Situaţia este dramatică la noi. Noi avem şase corigenţi şi mizăm pe ei. Mai avem şi câţiva elevi de la Însurăţei, care au ajuns din greşeală la noi, şi ştim că sunt şi elevi din Brăila ajunşi din greşeală la Însurăţei, poate vom reuşi să facem schimb. Avem şi seral, frecvenţă redusă, postliceu, unde se intră fără diplomă de bacalaureat, aşa am rezistat până acum. Acum sperăm şi noi să facem o clasă din elevii corigenţi", a spus directorul Liceului "Grigore Moisil", Ani Gagu.

Potrivit statisticilor ISJ Brăila, la nivelul judeţului există 500 de elevi nerepartizaţi, respectiv 17 clase, care provin din corigenţii clasei a VIII-a.

×