x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru medalii obţinute de România la Olimpiada Internaţională de Informatică

Patru medalii obţinute de România la Olimpiada Internaţională de Informatică

16 Aug 2009   •   00:00

Lotul olimpic de informatică al României a câştigat patru medalii - două de aur, una de argint şi una de bronz - la cea de-a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, desfăşurată în perioada 8-15 august, la Plovdiv (Bulgaria), informează un comunicat al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.



Medaliat cu argint, în 2007, respectiv aur în 2008, la Cairo, Cosmin Gheorghe şi-a îmbogăţit palmaresul cu o distincţie similară celei precedente. A doua medalie de aur pentru echipa României a fost adusă de Bogdan - Cristian Tătăroiu, care a reuşit un spectaculos progres personal după medalia de argint din 2007 şi cea de bronz din 2008. Medalia de argint i-a revenit lui Marius Drăguş, iar cea de bronz lui Andrei-Paul Puni.

Laureaţii cu medaliile de aur şi cel care a primit medalia de argint sunt elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, în timp ce Andrei-Paul Puni, medaliat cu bronz, provine de la Colegiul Naţional 'Al. Papiu Ilarian' din Târgu Mureş. La concursul din acest an au participat 305 de concurenţi din 83 de ţări.

×
Subiecte în articol: scoala