x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru primari din Caraş-Severin, audiaţi într-un dosar pentru fraudare de fonduri europene

Patru primari din Caraş-Severin, audiaţi într-un dosar pentru fraudare de fonduri europene

04 Iun 2013   •   12:45
Patru primari din Caraş-Severin, audiaţi într-un dosar pentru fraudare de fonduri europene

Patru primari din judeţul Caraş-Severin, dar şi un fost edil sunt audiaţi, marţi, la Timişoara, de procurorii DNA, fiind acuzaţi de fapte de corupţie într-un dosar disjuns din cel în care fostul şef al APIA Caraş-Severin Romică Anculia a fost condamnat pentru fraudarea de bani europeni, a anunțat procurorul-șef al DNA Timișoara, Tamas Schiffbeck. 

"Este vorba de patru primari în funcţie şi un fost primar, toţi din judeţul Caraş-Severin, care sunt audiaţi la DNA Timişoara în continuarea speţei de anul trecut din dosarul în care a fost cercetat fostul şef al APIA din Caraş-Severin. Dosarul s-a disjuns şi acum se continuă cercetarea pe acelaşi gen de speţă", a afirmat Schiffbeck.

Ar fi vorba despre liberalul Roma Gheorghe, primarul Slatina Timiș, liberalul Viorel Roșca, primarul Brebu, social-democratul Ion Moșoarcă, primarul Grădinari, liberalul Ion Stoia, primarul comunei Fotoric și fostul primar al Armeniș, Ion Vetriș, scrie Mediafax.

Fostul director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) Caraş-Severin Romică Pavel Anculia a fost trimis în judecată în 20 iunie 2012, pentru că şi-a însuşit bani din fondurile europene destinate lucrărilor de curăţire şi întreţinere a pajiştilor, informa atunci Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

×