x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Patru primari și viceprimari, declarați incompatibili. Citește comunicatul ANI

Patru primari și viceprimari, declarați incompatibili. Citește comunicatul ANI

29 Noi 2013   •   12:02
Patru primari și viceprimari, declarați incompatibili. Citește comunicatul ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a patru primari și viceprimari de comune întrucât au exercitat simultan mai multe funcții și calități, contrar prevederilor legale.

Potrivit unui comunicat al ANI, Gheorghe Aleodor Sobolu, primar al Comunei Ortișoara, județul Timiș, se află în stare de incompatibilitate, întrucât, începând cu 26 februarie 2010, deține simultan și funcția de reprezentant al unității administrativ — teritoriale Orțișoara în Adunările Generale ale SC Centrul de Colectare Deșeuri ECO7 Satchinez SRL.

Ion Florin Pavel, primar al Comunei Peștișani, județul Gorj, se află în stare de incompatibilitate, întrucât, începând cu 7 mai 2010, deține simultan și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Util Bonus SRL.

Rareș Mihăilă Bircea, viceprimar al Orașului Iernut, județul Mureș, se află în incompatibilitate, întrucât, începând cu 26 iunie 2012, deține simultan și calitatea de administrator al SC Euromarconsult SRL.

În cazul lui Vasile Georgel Surugiu, viceprimar al Comunei Filipeștii de Pădure, jud. Prahova, inspectorii au constatat că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada septembrie 2009 — august 2012, întrucât a deținut și calitatea de membru în Consiliile de administrație ale instituțiilor publice: Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Liceul Tehnologic Filipeștii de Pădure, precum și în cadrul SC Servicii Apă, Canal, Salubritate, Filipeștii de Pădure SRL, societate comercială înființată de Comună Filipeștii de Pădure.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază — de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Vasile Georgel Surugiu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

×