x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PD-L susţine chiulul elevilor

PD-L susţine chiulul elevilor

de Andrei Ando    |    04 Iun 2009   •   00:00
PD-L susţine chiulul elevilor

CORESPONDENŢĂ DE LA ARAD Mare zarvă la Chişineu-Criş marţi dimineaţă, unde zeci de elevi de la Grupul şcolar "Mihai Veliciu" au fost găsiţi împărţind materiale promoţionale cu PD-L în piaţa din oraş. Copiii stăteau în ploaie, îmbrăcaţi în tricouri portocalii, şi îi îmbiau pe trecători cu fluturaşi şi broşuri.



La Chişineu-Criş a ajuns imediat inspectorul şcolar general al judeţului Arad, care a constatat că elevii lipseau nemotivat de la şcoală şi nu aveau trecută absenţa în catalog. Europarlamentarul Iosif Matula, de loc din Chişineu-Criş şi candidat al PD-L pentru un nou mandat în Parlamentul European, le-a declarat adversarilor săi politici de la PSD că acest gen de manifestări nu îl reprezintă şi că nu el i-a trimis pe copii în piaţă. Legea electorală interzice manifestările de campanie electorală în şcoli şi în preajma acestora, dar şi folosirea elevilor, în timpul orelor de curs, pentru astfel de evenimente.

LA ORE, ÎN TRICOURI PORTOCALII
"Am constatat că organizaţia locală a PD-L Chişineu-Criş a folosit zeci de copii sub 16 ani la împărţit de materiale politice, îmbrăcaţi în tricouri portocalii, fiind coordonaţi de dna directoare de la Liceul «Mihai Veliciu».

Împreună cu primarul Gheorghe Burdan am sesizat Inspectoratul Şcolar General, Direcţia de Protecţia Copilului, şi am avut discuţii şi cu prefectul judeţului. La acea oră, copiii ar fi trebuit să fie la şcoală, nu în pieţe, împărţind materiale de propagandă. Conducerea PD-L Arad ar trebui să înceteze să scoată copiii de la cursuri în interesul partidului.

Solicităm Inspectoratului Şcolar General să prevină repetarea unor astfel de acţiuni, prin care se abuzează de copii, trimişi să stea în ploaie şi frig pentru PD-L", a subliniat preşedintele PSD Arad, Marius Lazăr.

SCOŞI DE LA ORE, FĂRĂ ABSENŢE
"Am ajuns la Liceul Teoretic «Mihai Veliciu» din Chişineu-Criş pe la ora 10:20. La clasa din care proveneau elevii se desfăşura ora de engleză, iar ei nu erau trecuţi absenţi. Am verificat catalogul şi la ora de Română (n.r. - ora precedentă) fuseseră absenţi", ne spune Eugenia Groşan, inspector şcolar general al IŞJ Arad.

Profesorii nu au ştiut să îi spună inspectorului unde sunt elevii, însă colegii acestora i-au explicat că au fost învoiţi şi au plecat în piaţă "cu partidul". "Nu este normal să fie lăsaţi acasă, mai ales că ei au fost prezenţi de dimineaţă la şcoală. Inspectoratul a început cercetările pentru a stabili unde au fost elevii în acest timp. Noi mergem pe ideea ca în sistemul educaţional să nu se facă propagandă electorală. Şcolile nu se pot implica şi nu pot implica elevii în campanie", a mai spus inspectorul general.

×
Subiecte în articol: observator