x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PDL-iştii îl scot din schemă pe Adrian Criţ, şeful RATB. Oprescu anunţă că va ataca decizia în instanţă

PDL-iştii îl scot din schemă pe Adrian Criţ, şeful RATB. Oprescu anunţă că va ataca decizia în instanţă

de Iulia Barbu    |    08 Noi 2011   •   21:00
PDL-iştii îl scot din schemă pe Adrian Criţ, şeful RATB. Oprescu anunţă că va ataca decizia în instanţă

Adrian Crit a fost demis ieri din Consiliul de Administratie al RATB. In locul lui a fost propus Viorel Popescu. In urma acestei decizii, Consiliul de Administratie al RATB se va intruni peste doua zile pentru desemnarea noului presedinte. Hotararea a fost adoptata cu un numar de 28 de voturi pentru. Surse din Consiliul General sustin ca in spatele demiterii s-ar afla sefa PDL Bucuresti, Elena Udrea. Lui Crit i s-ar reprosa prostul management al RATB, inclusiv faptul ca, desi in bugetul Regiei pe acest an erau prevazute sume pentru construirea a cinci tramvaie noi, lucrarile la acestea nu au inceput pana acum. In plus, Crait n-ar fi reparat cele 100 de autobuze care zac abandonate in depouri, nu a externalizat serviciile de curatenie si de paza si ar fi refuzat sa prezinte contractele incheiate pe bani pub­lici la cererea membrilor CA-ului RATB.

Aseara, imediat dupa sedinta de consiliu, Sorin Oprescu, edilul Ca­pitalei, a declarat ca va ataca in instanta hotararea adoptata de consi­lierii municipali. Primarul a precizat ca se comite 'o grava eroare juridica, se incalca legea in domeniu, deoarece prin aceasta hotarare se incearca schimbarea de fapt a directorului ge­neral al acestei regii si, implicit, al managementului acestuia'.

Oprescu a mentionat ca, in conformitate cu legea, primarul este cel care numeste, sanctioneaza si dispune suspendarea, modificarea si incetarea raportului de serviciu sau, dupa caz, a raportului de munca in conditiile legii, pentru persoanele din cadrul aparatului de specialitate, precum si pentru conducatorii institutiilor publice de interes local. 'Am discutat cu domnul director Crit, asupra dansului s-au exercitat o serie intreaga de presiuni care il fortau sa se indrepte catre situatii oneroase, in ceea ce priveste publicitatea, automatele de cafea etc. Domnul Crit are o conduita ferma, fie daca vreti si furturile de motorina care se petreceau de ani si ani de zile si care ne duceau la pierderi. Refuzul categoric al dansului de a incalca legea incearca a fi sanctionat in felul acesta. Dupa parerea mea, incepe cafteala pentru ciolan. (...) Crit si-a prezentat raportul, nu am avut nici un fel de discutie asupra managementului RATB, nu a incalcat nici o norma, nici de conduita, nici vreo lege care sa poata sa-l aduca in situatia respectiva', a spus Oprescu.

Pe de alta parte, prin intermediul unui comuniat, Adrian Crit a precizat: 'Am aflat cu surprindere despre decizia Consiliului General al Municipiului Bucuresti de a ma inlocui din functie, pana la aceasta ora nefiindu-mi comunicate oficial si motivele. In numai un an si juma­tate am adus schimbari importante in structura RATB – am micsorat posturile de conducere si am restructurat zonele ineficiente, avand acum cu circa 700 de salariati mai putini. In acelasi timp, am initiat o serie de proiecte care sa imbu­na­tateasca transportul public, prin modernizari la nivelul parcului circulant si introducerea unor sisteme moderne de plata si monitorizare.

Poate cel mai important pas, cel mai recent, a fost legat de initiativa de a extinde reteaua de transport public in cartierele rezidentiale cele mai noi si in Ilfov. (...) Cert e ca proiectele trebuie sa continue, iar Regia Autonoma de Transport Bucuresti trebuie sa isi depaseasca propria inertie si mentalitatile invechite, pentru a deveni flexibila, dinamica si mai aproape de oameni'.

×
Subiecte în articol: observator ratb demitere presedinte