x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PDL Olt a strâns 25.000 de semnături pentru susţinerea legii privind câinii fără stăpân

PDL Olt a strâns 25.000 de semnături pentru susţinerea legii privind câinii fără stăpân

07 Noi 2011   •   11:49
PDL Olt a strâns 25.000 de semnături pentru susţinerea legii privind câinii fără stăpân

Organizatia Olt a PDL a strans, in ultima saptamana, 25.000 de semnaturi in favoarea adoptarii legii privind cainii fara stapan, potrivit secretarului general al organizatiei de partid judetene, Dan Balasescu.

Acesta a argumentat ca este nevoie de strangerea cainilor fara stapan de pe strazi si chiar de eutanasierea lor, daca timp de cateva saptamani nu sunt adoptati, pentru ca altfel costurile cu intretinerea acestor animale in adaposturi speciale pe o perioada indelungata sunt foarte mari, in raport cu bugetele locale tot mai mici.

'Daca ar fi permisa eutanasierea cainilor fara stapan care nu sunt adoptati la bugetele locale s-ar face o economie semnificativa, spre exemplu la Slatina nu s-ar mai cheltui 500.000 de lei anual, ci probabil mult mai putin', a spus secretarul general al organizatiei judetene PDL Olt.

Balasescu, viceprimar al municipiului Slatina a mai sustinut ca autoritatile locale nu trebuie sa se cheltuie mai mult cu intretinerea cainilor fara stapan din adaposturi decat cu bolnavii de la spitalul din oras, in conditiile in care anual se platesc cate 500.000 de lei catre firma care asigura serviciile de ecarisaj.

Secretarul general al PDL Olt, viceprimar al municipiului Slatina, a mentionat ca municipalitatea pregateste niste acte normative care sa descurajeze persoanele care detin un numar mare de caini.

Semnaturile stranse in judetul Olt pentru legea mentionata vor fi depuse luni la secretariatul Camerei Deputatilor.

Sub presiunea organizatiilor pentru protectia animalelor, proiectul de lege privind eutanasierea cainilor fara stapan a fost extrem de discutat in Parlament. Dupa mai multe amanari ale votului in plen, parlamentarii au decis ca responsabilitatea luarii unei decizii privind viitorul cainilor fara stapan sa fie lasata la latitudinea administratiei locale.
Agerpres

×
Subiecte în articol: caini comunitari