x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator PDL vrea impozitarea pensiilor şi reducerea TVA-ului

PDL vrea impozitarea pensiilor şi reducerea TVA-ului

26 Sep 2011   •   21:00
PDL vrea impozitarea pensiilor şi reducerea TVA-ului

Presedintele Comisiei Finante-Banci din Senat, democrat-liberalul Ovidiu Marian, a declarat ieri ca solutia pentru redresarea economica ar putea fi impozitarea pensiilor, concedieri in sistemul bugetar si reducerea TVA-ului. 'Discutam despre un aparat bugetar excedentar din care ar trebui sa mai disponibilizam pentru a reduce cheltuielile bugetare. Vorbeam de pensii, la care trebuie gasita o solutie pentru a impozita pensiile si a face in paralel cu asta o reducere a TVA-ului pentru ca faptul ca noi am majorat TVA-ul la 24% a omorat consumul, si nu putem sa repornim acest motor al consumului, decat reducand TVA-ul... Asta este viziunea noastra', a spus Ovidiu Marian.

Scenariul pedelistului vine dupa ce, in repetate randuri, presedintele Traian Basescu a declarat ca majorarea TVA a fost cea mai mare greseala a Guvernului in 2010. 'Nu doar Guvernul a gresit, ci si coalitia. Premierul Emil Boc a prezentat un plan de reducere temporarã a pensiilor, dar coalitia l-a respins, asa cã s-a majorat TVA-ul", declara recent seful statului intr-o emisiune televizata, explicand ca 'lumea trebuie sã fie constientã cã nu poti merge cu indexãri la pensii cand ai deficit de 3,6 miliarde de euro sI cu revenirea integralã la salariile din 2010 cand incã ai un excedent de 200.000 de salariati'.

Consilierul primului ministru, Andreea Paul Vass, l-a contrazis insa pe senatorul PDL, spunand ca o astfel de optiune a fost analizata in 2010, dar s-a renuntat la ea. 'A fost una din optiunile analizate la nivelul anului 2010 si la care s-a renuntat si pe drept cuvant, justificat pentru ca noi, daca e sa vorbim acum de o politica fiscala care sa raspunda la nevoia de crestere a bunastarii romanilor, atunci primul lucru pe care ar trebui sa il facem este sa diminuam contributiile de asigurari sociale, adica a poverii fiscale. Pasul urmator – cota unica si abia in al treilea rand reducerea TVA-ului. Sunt sigura ca si dansul cunoaste realitatea economica. Asta nu inseamna ca nu se pot dezbate propuneri, idei', a precizat Andreea Paul Vass, la Realitatea TV.

×
Subiecte în articol: observator pensii impozitare PDL