În centrul Bucureştilor, la kilometrul zero, se află Biserica Sf. Gheorghe Nou, ultima ctitorie a Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu. Între relicvele sfinte care se găsesc în acest sfânt lăcaş se găseşte de peste patru veacuri mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătoare de minuni, ferecată în argint ales. Sfintele moaşte sunt dar de suflet al voievodului întregitor de neam Mihai Viteazul şi al soţiei sale, Doamna Stanca. Astăzi, sunt aşezate într-o raclă nouă din argint curat, aurit, care o înglobează pe cea veche într-un baldachin sculptat în lemn de stejar, spre veşnică închinare. Credincioşi din toată ţara vin să se închine cu evlavie la moaştele făcătoare de minuni ale iubitului ierarh al lui Hristos, Nicolae al Mirelor Lichiei, ocrotitorul familiei şi al copiilor, al tuturor celor necăjiţi şi al celor aflaţi în felurite suferinţe.
„De peste patru veacuri, spune părintele-profesor Emil Nedelea-Cărămizaru, paroh al Bisericii Sf. Gheorghe Nou – mâna dreaptă a Sfântului Nicolae din Biserica Sf. Gheorghe săvârşeşte numeroase minuni pentru cei care au credinţă în lucrarea binefăcătoare a sfinţilor lui Dumnezeu. Sunt nenumărate mărturii ale multor credincioşi care, de-a lungul celor peste patru sute de ani de prezenţă a sfintelor moaşte în această biserică, au fost vindecaţi de boli şi de tot felul de nevoinţe şi neputinţe ale trupului şi sufletului. Se spune că până să aducă Sfintele moaşte la Biserica Sfântul Gheorghe, domnitorul Mihai Viteazul purta la piept, în dreptul inimii, mâna Sfântului Nicolae pentru a-l ocroti în luptele pentru apărarea gliei româneşti şi a dreptei credinţe.”
În ziua sa de prăznuire, credincioşi din întreaga ţară vin în pelerinaj la Biserica Sf. Gheorghe Nou pentru a aduce smerită închinare la mâna dreaptă a Sf. Nicolae. Pelerinajul a început anul acesta mai devreme, sfintele moaşte fiind aşezate încă de astăzi spre închinare în pridvorul Bisericii Sf. Gheorghe Nou, unde vor rămâne până marţi, 7 decembrie. Vor fi readuse apoi în sânul drept al Bisericii, la căpătâiul mormântului ctitorului, Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu.