x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pensie de peste 10 000 de lei

Pensie de peste 10 000 de lei

11 Oct 2009   •   00:00

Procurorul Ion Diaconescu de la Parchetul Tribunalului Gorj, devenit cunoscut pentru cazul Marcel Ţundrea a ieşit la pensie şi va primi lunar peste 10.000 de lei.



Declaraţiile au fost făcute într-o conferinţă de presă de senatorul PSD Toni Greblă, preşedinte al comisiei juridice din Senat. Întrebat de jurnalişti într-o conferinţă de presă despre sistemul de pensii actual în contextul discuţiilor despre "pensiile nesimţite" şi decizia Guvernului de a a-şi asuma răspunderea pe o lege care să reformeze acest domeniu, parlamentarul a menţionat că nu este de acord cu generalizarea termenului de "pensii nesimţite".

În acest context, Greblă a spus că procurorul Ion Diaconescu a ieşit la pensie şi, din cunoştinţele sale, pensia acestuia este de 107 milioane de lei vechi. "Eu dacă aş ieşi la pensie acum aş avea undeva la 32 de milioane de lei vechi, în baza contribuţiilor pe care le-am avut de-a lungul timpului. Numiţi asta o pensie nesimţită? Poate e a procurorului Diaconescu, care am înţeles că s-a pensionat şi va primi o pensie de 107 milioane", a menţionat Greblă.

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat la 10 septembrie cererea de pensionare a procurorului Ion Diaconescu. La 2 octombrie, preşedintele Traian Băsescu a emis decretul pentru eliberarea din funcţie prin pensionare a lui Ion Diaconescu.
Fostul procuror Ion Diaconescu a devenit cunoscut după ce presa a relatat despre anchetele sale în urma cărora trei gorjeni au fost condamnaţi la închisoare pentru crime pe care nu le-ar fi comis.

Cel mai cunoscut caz a fost al gorjeanului Marcel Ţundrea. Acesta a fost condamnat în anul 1992 la 25 de ani de închisoare după ce ar fi fost găsit vinovat pentru violarea şi uciderea unei fetiţe de 13 ani din satul său, Pojogeni, judeţul Gorj. Bărbatul a negat tot timpul că ar fi comis faptele, iar după 12 ani de închisoare, în mai 2004, el a fost eliberat. Marcel Ţundrea a fost eliberat după ce un test ADN a demonstrat că acesta nu are nici o legătură cu faptele de viol.

De altfel, Ţundrea a fost achitat pentru acuzaţia de viol, iar magistraţii au decis să redeschidă dosarul în care acesta a fost acuzat de crimă. Procesul lui Marcel Ţundrea urma să fie reluat la Braşov, primul termen fiind stabilit pentru 24 ianuarie 2007. Bărbatul a murit însă la 18 ianuarie 2007.
Mediafax

×
Subiecte în articol: observator